Voorspelling Feyenoord – FC Twente: 5,5 keer je inleg met een gelijkspel

Voorspelling Feyenoord – FC Twente: 5,5 keer je inleg met een gelijkspel

Na de bekerkraker tegen PSV (1-0 winst) wacht voor Feyenoord alweer het volgende topduel. Zondag komt FC Twente op bezoek in De Kuip, de huidige nummer drie van de Eredivisie. Feyenoord staat tweede, en heeft vijf punten meer dan de Tukkers. Bij een Rotterdamse zege hoeft het voor Twente voorlopig niet te vrezen. Komt die zege er ook?

Feyenoord - FC Twente
Eredivisie
28 januari 2024, 14.30 uur
De Kuip, Rotterdam

Het was een wedstrijd waar nog lang over werd nagepraat. Niet eens zozeer vanwege het hoge tempo, de vele kansen en de verassende uitslag – PSV verloor op nationaal niveau nog geen wedstrijd dit seizoen – maar door een niet gegeven strafschop voor de Eindhovenaren. Noa Lang werd door Mats Wieffer onrechtmatig naar de grond gewerkt. Althans, dat leken de beelden uit te wijzen. De VAR van dienst besloot echter anders: geen penalty. Feyenoord hield de 1-0 daarna vast, en trakteerde PSV op een zeldzame nederlaag. Afgelopen weekend verkleinde de ploeg van Arne Slot de achterstand op de Eredivisie-koploper al tot tien punten. Kan die bekeroverwinning voor Feyenoord nog een stimulans zijn om PSV misschien nog te achterhalen?

Voor Feyenoord is het dan wel zaak de komende week zonder kleerscheuren door te komen. Dat wordt nog geen eenvoudig karwei. Want na FC Twente-thuis wacht voor de Rotterdammers een uitwedstrijd bij de nummer vier AZ. Eerst de focus op aanstaande zondag. De formatie van trainer Joseph Oosting beleeft een prima jaar met 37 punten uit achttien wedstrijden. Het is wel een beetje wisselvallig wat Twente de laatste weken laat zien. Na de 2-2 bij Sparta volgde een 2-1 overwinning op AZ. Vorig weekend verloren de Tukkers dan weer van NEC. Het is dus lastig peilen hoe dit Twente ervoor staat. Mogelijk biedt de historie tussen Twente en Feyenoord wat meer houvast. De recente resultaten tussen beide clubs laten een verrassend beeld zien; de eenmalig landskampioen doet nauwelijks onder voor de titelverdediger. Van de laatste acht onderlinge confrontaties (alle competities) won Feyenoord er slechts één. Drie keer trok Twente aan het langste eind en vier maal werden de punten gedeeld. Herhaalt dat laatste scenario zich zondag weer in De Kuip? Als beide teams ook nog scoren, kun jij ruim vijf keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP 
Gelijkspel en beide teams scoren > 5,50

Waar kun je Feyenoord - FC Twente zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente wordt zondagmiddag om 14.30 uur uitgezonden op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?