Voorspelling Gibraltar - Nederland: afsluiter in Portugese najaarszon

Het Estádio Algarve, waar Gibraltar dinsdagavond Nederland ontvangt

Voorspelling Gibraltar - Nederland: afsluiter in Portugese najaarszon

Voor de laatste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het EK 2024 reist Nederland af naar het Portugese Faro. Niet voor een treffen met Cristiano Ronaldo en co, maar voor het duel met Gibraltar. Het Victoria Stadium in de dwergstaat wordt verbouwd en de Gibraltarese voetbalbond besloot uit te wijken naar de Algarve.

Gibraltar - Nederland
EK-kwalificatie
21 november 2023, 20.45 uur
Estádio Algarve, Faro (Por)

Een 1-0 overwinning op Ierland was voor Oranje afgelopen zaterdag genoeg voor kwalificatie voor het EK 2024. Klus geklaard, en na een stroeve start in de kwalificatiereeks eind goed al goed. Wat rest is nog de uitwedstrijd tegen Gibraltar. Voor Ronald Koeman ongetwijfeld een moment om zijn tweede - of misschien wel derde - garnituur aan het werk te kunnen zien. De bondscoach liet dit jaar al negen spelers debuteren in het Nederlands Elftal en de kans is aanwezig dat de teller na dinsdagavond op elf staat. Mede door een ware blessuregolf kregen de jonge Ajax-verdediger Jorrel Hato en Toulouse-spits Thijs Dallinga voor het eerst een uitverkiezing in de nationale selectie. En gezien het ontbreken van enig belang in de laatste wedstrijd lonkt speeltijd voor beide spelers. In het geval Dallinga is tegen Gibraltar een debuut met een doelpunt bepaald niet ondenkbaar. Krijgt de 23-jarige Groninger een basisplaats en maakt hij meteen de eerste treffer van de avond? Je pakt er bijna vier keer je inleg mee.

WEDTIP

Dallinga scoort eerste doelpunt > 3.80

Een vroege rode kaart en een sterke Franse aanvalsdrift bezorgden Gibraltar afgelopen zaterdag een avond om heel snel te vergeten. In Parijs werd het liefst 14-0, de grootste overwinning - en dus ook nederlaag - uit de geschiedenis van de EK-kwalificatie. Een zeldzaamheid dus, en we denken daarom ook niet dat Oranje dinsdag net zo'n monsterscore neer kan zetten. In de 854 interlands die Nederland ondertussen speelde lukte het maar één keer de dubbele cijfers aan te tikken, in 2011 tegen San Marino (11-0). Wel verwachten we gewoon een grote zege voor Oranje. Wint Nederland met 0-4, 0-5 of 0-6, dan verdubbel je jouw inleg!

WEDTIP

Correct score combinatie Nederland wint met 0-4, 0-5 of 0-6 > 2.24

Waar kun je Gibraltar - Nederland zien op tv?

De wedstrijd in de EK-kwalificatie tussen Gibraltar en Nederland is dinsdagavond vanaf 20.45 uur te zien op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?