Voorspelling Girona - Feyenoord: verpesten Rotterdammers historische avond in Girona?

Girona

Voorspelling Girona - Feyenoord: verpesten Rotterdammers historische avond in Girona?

De eerste wedstrijd van Feyenoord in de vernieuwde Champions League liep uit op een deceptie. Bayer Leverkusen won met 0-4 in de Kuip en daarmee was de Duitse kampioen nog genadig voor de Rotterdammers. De tweede wedstrijd voert Feyenoord naar Spanje, waar met Champions League-debutant Girona opnieuw een zware tegenstander wacht.

Girona - Feyenoord
Champions League
2 oktober 2024, 18.45 uur
Estadi Montilivi, Girona (Spa)

ZET IN & WIN!

Uit het niets was Girona vorig seizoen ineens titelkandidaat in LaLiga. Als promovendus was de club uit het noorden van Spanje een jaar eerder nog tiende geworden en vooraf wees maar weinig erop dat Girona in pas het vierde seizoen op het hoogste niveau het de topclubs moeilijk zou gaan maken. Maar dat gebeurde wel. Girona ging zelfs als koploper de winterstop in, maar in de tweede seizoenshelft stelden Real Madrid en FC Barcelona orde op zaken. De derde plaats achter de twee illustere topclubs betekende dat Girona zich voor het eerst in de historie plaatste voor Europees voetbal. En dat meteen voor de Champions League.

Dit jaar zijn de resultaten vooralsnog minder. Na acht competitiewedstrijden staan de Gironistes slechts twaalfde. Het debuut in de Champions League leverde wel bijna opnieuw een stunt op. In Parijs hield Girona PSG negentig minuten op 0-0, maar een blunder van doelman Paulo Gazzaniga in blessuretijd zorgde ervoor dat de Catalanen alsnog met 1-0 verloren. De laatste overwinning van Girona dateert alweer van 1 september, toen Valencia met 2-0 werd verslagen.

Vier landgenoten

De mindere resultaten vallen niet los te zien van het vertrek van Artem Dovbyk. De Oekraïner werd vorig seizoen topscorer van LaLiga en trok na één seizoen de deur in Girona alweer achter zich dicht voor een avontuur bij AS Roma. Met Aleix Garcia raakte succestrainer Michel nog een basisspeler kwijt: de middenvelder vertrok naar Bayer Leverkusen, met wie hij twee weken geleden een kwartiertje meedeed tegen Feyenoord.

Wie wel bleef was Daley Blind. De inmiddels oud-international beleeft in Girona zijn derde jeugd en was vorig seizoen onbetwist basisspeler. Dit jaar heeft Blind gezelschap van drie landgenoten gekregen: Donny van de Beek, Gabriel Misehouy en Arnaut Danjuma. Van hen maakte Danjuma voorlopig de meeste minuten, Blind is ook dit seizoen weer een vaste waarde.

Feyenoord ook matig

De seizoensstart van Feyenoord is matig. De Rotterdammers zijn in de Eredivisie nog ongeslagen, maar speelden wel vier van de zes wedstrijden gelijk. Afgelopen weekend tegen NEC ontsnapte de ploeg van Brian Priske. Jordan Lobotma maakte pas vlak voor tijd gelijk en in blessuretijd kwam Feyenoord nog twee keer goed weg. En dan was er nog die pijnlijke nederlaag tegen Bayer Leverkusen. Feyenoord mocht van geluk spreken dat de Duitse kampioen het na de 0-4 ruststand wel welletjes vond en de uitslag niet veel hoger uitviel. Priske heeft het nog niet op de rit in Rotterdam en zal niet met veel vertrouwen uitkijken naar het duel in Girona.

Voorspelling TOTO

Maar woensdag staan in het Estadio Montilivi dus twee ploegen tegenover elkaar waar het nog niet draait zoals het zou moeten. Het biedt houvast voor de Deense trainer en zijn ploeg. Een gelijkspel achten we zeker niet onmogelijk. Draait het niet uit op een 0-0, dan pak je ruim vier keer je inleg als de wedstrijd uitdraait op een puntendeling.

WEDTIP 
Een gelijkspel en over 1,5 doelpunten > 4.25

Waar kun je Girona - Feyenoord zien op tv?

ZIGGO heeft dit seizoen de uitzendrechten van alle Europese toernooien. De wedstrijd tussen Girona en Feyenoord wordt dus op ZIGGO Sport uitgezonden. Je kunt het duel woensdagavond vanaf 18.45 uur zien via kanaal 14 als je een abonnement bij ZIGGO hebt, of via de ZIGGO Go-app. Lees hier meer over hoe je dit seizoen de Champions League kunt kijken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?