Voorspelling Go Ahead – PSV: kunnen sterke Eagles verrassen?

Voorspelling Go Ahead – PSV: kunnen sterke Eagles verrassen?

Van PSV winnen is weinigen gegeven in de Eredivisie. Sterker nog, de Eindhovenaren zijn al veertig competitiewedstrijden ongeslagen. Tegenstanders zullen het als een overwinning ervaren om PSV op een gelijkspel te houden. Is Go Ahead Eagles daartoe in staat? De ploeg uit Deventer staat op een knappe zesde plek, dus heeft zeker iets in haar mars. Lees hier onze vooruitblik op de opening van de nieuwe speelronde.

Go Ahead Eagles - PSV
Eredivisie
8 maart 2024, 20.00 uur
Adelaarshorst, Deventer

Het is geen kwestie of PSV kampioen wordt, maar wanneer. Vorige week werd een laatste aanval van Feyenoord op de koploper afgeslagen. In het Philips Stadion hielden beide grootmachten elkaar op 2-2, waardoor het gat op tien punten bleef. Met nog tien duels te gaan mag de vlag voorzichtig al uit bij PSV. Toch zijn er nog wel wat hordes te nemen. Naast Go Ahead Eagles treft de formatie van Peter Bosz nog FC Twente, NEC, AZ en sc Heerenveen uit het linker rijtje. Achterover leunen is zeker niet bij voor PSV. Maar niemand zal het gevoel hebben dat tegen die clubs nog veel averij opgelopen gaat worden.

Daar denkt men bij Go Ahead ongetwijfeld anders over. Kowet is bezig aan het beste seizoen sinds tijden. Voor de laatste keer dat de Eagles in de top-6 eindigde moeten we helemaal terug naar 1969. In die jaren was de club uit Deventer vaste klant bij de eerste tien. Het moet gek lopen wil dat dit seizoen niet lukken. Met slechts één nederlaag in de laatste zeven duels zet Go Ahead een uitstekende reeks neer. Kijken we naar het hele seizoen valt op dat de ploeg van René Hake de punten vooral pakt tegen de ‘kleintjes’. Geen enkele keer slaagde Go Ahead in te winnen of gelijk te spelen tegen een club van de huidige top-5. Die statistiek heeft de Deventer burger weinig moed op een goede afloop vrijdagavond.

Het enige wat in het voordeel van Go Ahead kan spreken, is dat PSV aan de vooravond staat van de return in de achtste finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund. De Eindhovenaren zullen geen risico willen nemen, en mogelijk gunt Bosz enkele spelers rust. Met een kolkende Adelaarshorst erachter is er misschien wel iets mogelijk voor Go Ahead. Maar als we heel eerlijk zijn, zien we het niet gebeuren dat de thuisploeg punten afsnoept van PSV. Een kleine nederlaag lijkt het hoogst haalbare.

WEDTIP 
PSV wint met 1-2 > 8,00

Waar kun je Go Ahead - PSV zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Go Ahead Eagles en PSV wordt vrijdagavond om 20.00 uur uitgezonden op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?