Voorspelling Heracles Almelo - PSV: wint PSV weer ruim mét tegengoal?

Fans van Heracles Almelo in het Erve Asito stadion

Voorspelling Heracles Almelo - PSV: wint PSV weer ruim mét tegengoal?

Als enige van alle titelkandidaten begon de titelverdediger het seizoen 2024/2025 met een overtuigende zege. Waar Ajax, AZ en FC Twente minimale zeges boekten en Feyenoord zelfs gelijkspeelde won PSV met 5-1 van RKC Waalwijk. Zondag wacht de eerste uitwedstrijd voor de kampioen, in Almelo tegen Heracles. Wint PSV ook bij de oude club van trainer Peter Bosz weer ruim?

Heracles Almelo - PSV
Eredivisie
18 augustus 2024, 12.15 uur
Erve Asito, Almelo

Een beetje vals mochten we de start van het nieuwe seizoen toch wel noemen voor PSV. De strijd om de Johan Cruijff Schaal ging in eigen huis na strafschoppen verloren tegen Feyenoord, nadat bij beide ploegen tijdens de wedstrijd de achterdeur wagenwijd open had gestaan. Het duel eindigde in 4-4, en het was even geleden dat de ploeg van Bosz zoveel treffers in één thuisduel hadden moeten incasseren. De trainer kon genoeg excuses in de vorm van blessures aandragen, maar zal toch met een zorgelijke blik naar de Eindhovense defensie hebben gekeken.

Ook in de openingsfase tegen RKC was het open huis in het Philips Stadion. PSV had drie keer kunnen scoren, maar dat gold ook voor de Waalwijkers. Omdat alleen Johan Bakayoko scoorde en Jerdy Schouten na een klein halfuur de voorsprong verdubbelde beleefde PSV uiteindelijk een zorgeloze avond. Malik Tillman en Hirving Lozano (2x) schoten de landskampioen naar een overtuigende 5-1 zege bij de seizoensstart. En dat in de wetenschap dat de grootste concurrent van vorig seizoen Feyenoord eerder op de dag al met 1-1 gelijk had gespeeld tegen promovendus Willem II.

Een uitstekende competitiestart dus, maar rustig is het in Eindhoven niet. Eerst was er Jordan Teze, die vanwege de interesse van AS Monaco aanvankelijk niet meer voor PSV wilde spelen, maar vlak voor het duel met RKC toch nog op die beslissing terug kwam. Bosz toonde zich genadig en liet Teze tegen de Waalwijkers nog invallen. Maar de vertrekwens van de vleugelverdediger is duidelijk, en daar kwam vrijdag dezelfde wens van Oliver Boscagli bij. De Fransman staat nadrukkelijk in de belangstelling van Brighton & Hove Albion en heeft daar oren naar.

Voorspelling TOTO

Tegen RKC Waalwijk bestond de laatste linie van Bosz uit Richard Ledezma, Ryan Flamingo, Armando Obispo en Frederik Oppegard. Voor het duel met Heracles zijn Boscagli en Teze weer vanaf het begin inzetbaar, maar of zij voor de 100% met hun hoofd bij PSV zijn, is gezien de transferperikelen nog maar de vraag. Als gezegd kreeg RKC in de openingsfase een aantal grote kansen, en scoorde de ploeg van Henk Fräser in de slotfase alsnog. Op het middenveld en in de aanval hebben de Eindhovenaren genoeg kwaliteit voor een ruime zege in het Erve Asito. Vorig jaar werd het 0-6. Wint PSV weer ruim maar nu met tegendoelpunt?

WEDTIP 
Betbuilder: PSV wint met handicap -2.0 en beide teams scoren > 4.33

Waar kun je Heracles - PSV zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Heracles Almelo en PSV is zondagmiddag vanaf 12.15 uur te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?