Voorspelling Heracles Almelo - PSV: maakt de koploper weer in de tweede helft het verschil?

Fans van Heracles Almelo in het Erve Asito stadion

In het seizoen 2018/19 won PSV de eerste dertien wedstrijden van het seizoen en de Eindhovenaren zijn vijf jaar later hard op weg dit record te evenaren. Al tien keer won PSV dit seizoen en de kans is groot dat er zaterdag bij Heracles Almelo een elfde overwinning bij komt. Lukt dat opnieuw met grote cijfers?

Heracles Almelo - PSV
Eredivisie
4 november 2023, 16.30 uur
Erve Asito, Almelo

Een droomstart dus voor de ploeg van Peter Bosz. Maar dat een droomstart geen garanties voor het verdere verloop van de competitie geeft weten ze in Eindhoven maar al te goed. Die recordreeks in 2018 leverde PSV geen landstitel op. Een mindere tweede seizoenshelft kostte de ploeg van Mark van Bommel toen het kampioenschap. En ook Bosz zal weten dat zijn ploeg de toppers in de Eredivisie nog moet tegenkomen. Op Heerenveen na (10e) speelde PSV tegen het gehele rechterrijtje en trof het uit het linkerrijtje vooralsnog alleen Sparta en Go Ahead Eagles.

Al is het flauw Ajax onder het rechterrijtje te scharen. De zo geplaagde Amsterdammers leverden afgelopen weekend een goede eerste helft af en brachten PSV voor het eerst dit seizoen in de problemen. Na rust walste de koploper over de rivaal heen en boog het een 1-2 achterstand om in een 5-2 overwinning. Een ruime zege die past bij de seizoensstart van de Eindhovenaren. Na tien wedstrijden staat de teller op 35 doelpunten. In Almelo zullen ze toch met angst en beven naar die cijfers kijken. Heracles is niet bepaald in goeden doen. De ploeg van John Lammers won maar een van zijn laatste zeven competitiewedstrijden en blameerde zich midweeks in het bekertoernooi tegen de amateurs van HHC Hardenberg.

Een nieuwe ruime overwinning voor PSV ligt zaterdagmiddag voor de hand. Opvallend is dat de Eindhovenaren die ruime zeges voornamelijk na rust gestalte geeft. Van die 35 doelpunten maakte PSV er liefst 27 na rust. Scoort PSV na rust twee doelpunten meer dan Heracles, dan verdubbel jij je inzet!