Voorspelling Hercules - Cambuur: is na Ajax nu Cambuur aan de beurt?

jong-fc-utrecht-stadion

Voorspelling Hercules - Cambuur: is na Ajax nu Cambuur aan de beurt?

Hercules zorgde in de vorige ronde voor de grootste stunt in de geschiedenis van het Nederlandse bekertoernooi door Ajax pootje te lichten. In de achtste finales wacht de Utrechters nu een duel met Cambuur en wie Ajax kan verslaan, heeft ook kans tegen de Friezen!

Hercules - Cambuur
TOTO KNVB Beker
25 januari 2024, 20.00 uur
Trainingscomplex Zoudenbalch, Utrecht

Ajax kreeg onder interim-trainer John van 't Schip na de desastreuze seizoensstart weer wat kleur op de wangen, maar uitgerekend in de twee wedstrijden dat de trainer afwezig was ging het weer mis bij de Amsterdammers. Tegen PEC Zwolle werd in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop gelijkgespeeld en in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Hercules zakte Ajax diep door de ondergrens. Op de 3-2 zege van de derdedivisionist was niets af te dingen en de Amsterdammers verlieten met het schaamrood op de kaken de Utrechtse Galgenwaard.


Voor de wedstrijd tegen Cambuur wijkt Hercules nu uit naar het trainingscomplex van FC Utrecht. Daar hoopt de ploeg van René van der Kooij een nieuwe stunt bij elkaar te voetballen. En waarom niet. Met het spel dat Hercules tegen Ajax op de mat legde kunnen de Utrechters het iedere eerstedivisionist moeilijk maken. Maar daar schuilt de moeilijkheidsgraad voor de stuntploeg. Kon Hercules tegen Ajax nog onbevangen de strijd aan, tegen Cambuur zullen de ogen toch voornamelijk op de amateurs gericht zijn. Tel daarbij op dat Cambuur-trainer Henk de Jong en zijn spelers dubbel gewaarschuwd zullen zijn.

Maar was FC Utrecht dat vorig jaar ook niet, toen Spakenburg in de kwartfinales op bezoek kwam nadat de amateurs FC Groningen in eigen huis hadden vernederd? Of recenter De Graafschap, dat verloor bij Quick Boys, nadat de Katwijkers NAC Breda al hadden verslagen. Quick Boys bond eerder deze ronde zelfs bijna een derde profclub aan de zegekar. Alleen omdat AZ de penalty's beter nam blijft VC Vlissingen in 1989 de laatste amateurclub die van drie profclubs in het bekertoernooi wist te winnen. De verschillen tussen amateur- en profclubs zijn kleiner dan ooit. Geloof jij in een nieuwe bekerstunt van Hercules? Dan is deze wedtip voor jou!

WEDTIP 
Dubbele kans Hercules of een gelijkspel en meer dan 2,5 doelpunten > 4.50

Waar kun je Hercules - Cambuur zien op tv?

De bekerwedstrijd tussen Excelsior en FC Groningen wordt donderdagavond om 21.00 uur uitgezonden op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?