Voorspelling PSV - Feyenoord: wie pakt de eerste prijs van het seizoen?

Het Philips Stadion in Eindhoven, waar PSV dinsdag in de Champions League Sporting CP uit Portugal ontvangt.

Voorspelling PSV - Feyenoord: wie pakt de eerste prijs van het seizoen?

Het Eredivisie-seizoen 2024/2025 staat voor de deur en traditioneel wordt de nieuwe jaargang afgetrapt met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord strijden in het Philips Stadion voor de eerste prijs van het seizoen!

PSV - Feyenoord
Johan Cruijff Schaal
4 augustus 2024, 18.00 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Terug naar het vorige seizoen. Met overmacht kroonde PSV zich voor de 25e keer tot kampioen van Nederland. De Eindhovenaren begonnen ijzersterk aan de competitie en evenaarden zelfs het record van meeste overwinningen op rij vanaf de seizoensstart. Ook het doelsaldo van +90 dat PSV na 34 wedstrijden bij elkaar had gevoetbald was een evenaring van het record. Dat de ploeg van Peter Bosz daarbij in iedere wedstrijd minstens één keer scoorde, was wel uniek.

PSV beleefde dus een extreem dominant seizoen, maar de dubbel zat er niet in voor de Eindhovenaren. In de achtste finales ging PSV in de Kuip onderuit tegen Feyenoord. De Rotterdammers rekenden vervolgens af met AZ en FC Groningen, om in de finale ook NEC te verslaan. Een doelpunt van Igor Paixao na een uur spelen was genoeg voor de veertiende bekerwinst van Feyenoord.

Arne Slot vertrok zo met een prijs uit Rotterdam. De succestrainer vertrok naar Liverpool en als opvolger werd Brian Priske van Sparta Praag binnengehaald. Onder diens leiding beleefde Feyenoord alles behalve een vlekkeloze voorbereiding. Feyenoord kreeg een pak slaag in Lissabon, waar het na 18 minuten spelen al tegen een 4-0 achterstand tegen Benfica aankeek. Het werd uiteindelijk 5-0. En afgelopen woensdagavond was AS Monaco in de Kuip met 1-3 te sterk. Al stonden bij die laatste wedstrijd voornamelijk (jonge) wisselspelers op het veld.

Maar zorgen zijn er wel bij het Legioen, dat de laatste jaren een herkenbaar elftal zag spelen en daar momenteel nog niets van terug ziet. Dat heeft ook met blessures te maken. Gernot Trauner, Calvin Stengs en Jurriën Timber zijn niet fit en Quilindschy Hartman is langdurig uit de roulatie.

Ook voor Bosz geldt dat hij nog geen fitte selectie heeft. Serginho Dest is voor langere tijd niet beschikbaar en daar kwam de blessure van Mauro Junior vorige week bij. Ook Armando Obispo mist de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en het meespelen van Olivier Boscagli is nog twijfelachtig.

Voorspelling TOTO

Hoewel de Johan Cruijff Schaal een prijs is, geldt voor beide ploegen dat de wedstrijd van komende zondag toch nog vooral een oefenwedstrijd is. De Nederlandse super cup heeft niet de waarde van de TOTO KNVB Beker, laat staan van de landstitel. Ook vorig jaar namen PSV en Feyenoord het tegen elkaar op in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Toen won PSV in de Kuip met 0-1. Ook in de twee competitieduels waren de verschillen klein. In Rotterdam won PSV met 1-2, in Eindhoven werd het 2-2. De laatste zeven onderlinge wedstrijden leverde nooit een overwinning met meer dan één doelpunt verschil voor één van beide ploegen op. Gelet op de voorbereiding van beide ploegen denken we dat er nu wel een groter verschil zal ontstaan. PSV is de favoriet en een ruime overwinning behoort tot de mogelijkheden.

WEDTIP 
PSV wint met handicap -2.0 > 5.50

Waar kun je PSV - Feyenoord zien op tv?

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord is zondag vanaf 18.00 uur te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?