Voorspelling Manchester United - FC Twente: kunnen Tukkers stunten tegen Ten Hag?

FC Twente speelt woensdagavond op Old Trafford tegen Manchester United

Voorspelling Manchester United - FC Twente: kunnen Tukkers stunten tegen Ten Hag?

FC Twente redde het niet in de voorronde van de Champions League, maar kreeg in de Europa League met de uitwedstrijd bij Manchester United wel een affiche van Champions League-statuur. Het treffen op Old Trafford is natuurlijk ook het weerzien van United-trainer Erik ten Hag met de club waar hij naar eigen zeggen nog altijd supporter van is. Het zal hem er niet van weerhouden heel graag te willen winnen van zijn oude club.

Manchester United - FC Twente
Europa League
25 september 2024, 21.00 uur
Old Trafford, Manchester (Eng)

WEDTIP 
Sem Steijn scoort een doelpunt > 4.75

Plaatsing voor de voorrondes van de Champions League was niet alleen de bekroning op een uitstekend seizoen van FC Twente, het was de voorlopige kroon op een succesvolle terugkeer in de top van het vaderlandse voetbal.

Na de degradatie in 2018 vonden de Tukkers gestaag de weg omhoog. Binnen een jaar promoveerde Twente weer, waarna via een 14e en 10e plek de subtop werd bereikt. Vorig seizoen eindigde de ploeg van Joseph Oosting zelfs als derde. Niet alleen gaf die positie toegang tot het voorportaal van de Champions League, Twente wist ook dat het hoe dan ook voor het eerst sinds 2012 weer terug zou keren in een Europees hoofdtoernooi.

Dat werd uiteindelijk die van de Europa League. Twente legde het na een 2-1 nederlaag in Oostenrijk en een 3-3 gelijkspel in eigen huis net af tegen Red Bull Salzburg in de voorronde van de Champions League. De loting koppelde de Tukkers vervolgens aan een interessant rijtje namen voor de nieuwe competitiefase van de Europa League, met onder andere OGC Nice, Lazio, Fenerbahce en dus Manchester United. Twente wordt de zesde Nederlandse club die op het iconische Old Trafford gaat spelen. Willem II was in 1963 de eerste, daarna volgden Ajax, PSV, Feyenoord en AZ, dat in 2019 de laatste Nederlandse tegenstander van AZ was. Een best track-record hebben de Eredivisie-clubs niet op Old Trafford: alleen Ajax wist er in 2012 te winnen.

Ten Hag en United beleven vooralsnog een allesbehalve vlekkeloze openingsfase van het seizoen. Na vijf wedstrijden staan de Mancunians met zeven punten slechts elfde in de Premier Leage. Voorlopig dieptepunt was de oorwassing die United in eigen huis kreeg van Liverpool. De aartsrivaal won met 0-3 en was daarmee nog genadig voor Ten Hag en zijn elftal. De League Cup wedstrijd tegen het twee klassen lager spelende Barnsley leverde nog wel een 7-0 zege op, maar afgelopen weekend kwam United niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Crystal Palace.

Voorspelling TOTO

We mogen gerust zeggen dat het niet draait bij United, maar we vrezen dat het krachtsverschil alsnog veel te groot zal zijn. Ook al is de verwachting dat Ten Hag niet zijn beste elf spelers het veld in zal sturen. Dat deed hij tegen Barnsley ook niet, maar met onder andere Garnacho, Marcus Rashford, Antony, Christian Eriksen, Casemiro en Harry Maguire stond er toch een aardig team binnen de lijnen. Wat de uitslag ook gaat worden, we verwachten dat Twente genoeg kwaliteit in huis heeft minstens een doelpunt te kunnen maken. En dan kijken we uiteraard naar de man in vorm: Sem Steijn. De aanvallende middenvelder scoorde in de acht officiële wedstrijden van Twente dit seizoen al zeven keer en loopt in de Eredivisie één-op-één. Scoort hij ook op Old Trafford?

WEDTIP 
Sem Steijn scoort een doelpunt > 4.75

Waar kun je Manchester United - FC Twente zien op tv?

ZIGGO heeft dit seizoen de uitzendrechten van alle Europese toernooien. De wedstrijd tussen Manchester United tegen FC Twente wordt dus op ZIGGO Sport uitgezonden. Je kunt het duel woensdagavond vanaf 18.45 uur zien via kanaal 14 als je een abonnement bij ZIGGO hebt, of via de ZIGGO Go-app.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?