Voorspelling Manchester United – Liverpool: Erik ten Hag vs. Arne Slot

Voorspelling Manchester United – Liverpool: Erik ten Hag vs. Arne Slot

Manchester United – Liverpool is nog nooit zo oranje gekleurd geweest. Komende zondag kunnen er zomaar zes Nederlandse voetballers op het wedstrijdformulier staan. Met Erik ten Hag bij Manchester United en Arne Slot bij Liverpool hebben beide ploegen overduidelijk de Hollandse School (her)ontdekt. Welke club gaat deze clash der Nederlanders winnen?

Manchester United - Liverpool
Premier League
1 september 2024, 17.00 uur
Old Trafford, Manchester (Eng)

Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Joshua Zirkzee enerzijds en Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch anderzijds: voor de chauvinisten onder ons valt er komende zondag genoeg te beleven. Met of zonder Nederlanders: Manchester United – Liverpool is een wedstrijd die je niet mag missen. Deze Premier League wedstrijd is het Britse equivalent van De Klassieker. Twee van de meest succesvolle Engelse clubs aller tijden die elkaars bloed wel kunnen drinken. Je bent voor de één of de ander. The Red Devils versus The Reds. Spektakel gegarandeerd!

Seizoen van de waarheid voor Ten Hag

Aan het eind van vorig seizoen wist vrijwel iedereen het zeker: Erik ten Hag gaat ontslagen worden. De Nederlandse coach wist zijn baan ternauwernood te behouden, na een knappe zege op Manchester City in de FA Cup-finale. Dat zijn baanzekerheid niet al te hoog is, bleek na de eerste nederlaag van het seizoen tegen Brighton & Hove Albion. Het zagen aan de stoelpoten is alweer begonnen. Een zege op Liverpool is daarom nu al een must.

Veel smoezen heeft Ten Hag niet meer over. Manchester United heeft deze transferperiode voor bijna €165 miljoen aan nieuwe spelers gekocht, en het lijkt erop dat hier nog €50 miljoen bij gaat komen voor Manuel Ugarte van PSG. Bovendien zijn De Ligt en Mazraoui op voorspraak van Ten Hag gekocht. Na het floppen van oud-Ajacied Antony is het nog maar de vraag of deze transfers goed uit gaan pakken. Alle ingrediënten voor een rampseizoen zijn er. Gaat het Ten Hag nog lukken om deze club aan de praat te krijgen?

Liverpool heeft Slot op de deur

Hoe anders staan de zaken ervoor bij Liverpool. Na de 2 – 0 zege op Brentford werd Arne Slot de eerste manager van Liverpool sinds 1991 die zijn eerste twee Premier League wedstrijden winnend wist af te sluiten. Bovendien hadden The Reds continu de controle, werd er bij vlagen goed gevoetbald en waren er twee clean sheets op rij. Niet voor niets werd de Nederlandse coach tijdens zijn Anfield-debuut toegezongen door de fans.

In de Eredivisie hebben Ten Hag en Slot het vier keer tegen elkaar opgenomen. Als coach van AZ won Slot tweemaal van het Ajax van Ten Hag. Met Feyenoord liep hij tegen twee nederlagen aan, waaronder een 3 – 2 verlies na een late goal van huidig Mancunian Antony. Afgelopen seizoen speelden Manchester United en Liverpool tweemaal gelijk: 0 – 0 en 2 – 2.

Voorspelling TOTO

Een overwinning van Liverpool ligt het meest voor de hand. De druk op Manchester United en Ten Hag is nu al enorm, waarbij een verliespartij zomaar het dominosteentje kan zijn dat leidt tot een vroegtijdig ontslag. Daarentegen is Liverpool het Premier League seizoen uitstekend begonnen en is het sentiment rondom dit elftal positief. Om onze wedtip een extra oranje tintje te geven, voorspellen we ook dat Joshua Zirkzee een doelpunt weet te maken.

WEDTIP
Liverpool wint, Darwin Gabriel Nunez Ribeiro scoort doelpunt & Joshua Zirkzee scoort doelpunt > 10,50

Waar kun je Manchester United – Liverpool zien op tv?

De Premier League wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool wordt zondagmiddag om 17.00 uur uitgezonden op streamingsdienst Viaplay.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?