Voorspelling Nederland – Engeland: is 2024 het nieuwe 1988?

Het Signal Iduna Park in Dortmund, in de volksmond nog altijd het Westfalenstadion. Lees hier de voorspelling Frankrijk-Polen

Voorspelling Nederland – Engeland: is 2024 het nieuwe 1988?

Voor het eerst sinds het EK 2004 heeft Nederland de halve finale van een Europees Kampioenschap weten te bereiken. Na een enerverende wedstrijd tegen Turkije, waarin na een spectaculair slot de 2 – 1 over de streep werd getrokken, wacht nu een echte grootmacht: Engeland. Op voorhand werden zij gezien als één van de titelfavorieten, maar hun spel valt zwaar tegen. Dat biedt kansen voor Oranje. Gaat het Nederlands Elftal de finale van het EK 2024 bereiken?

Nederland – Engeland
Halve finale EK 2024
10 juli 2024, 21.00 uur
Signal Iduna Park, Dortmund

WEDTIP
Winst Nederland > 3,25

“Naar Links! Naar Rechts!”: Snollebollekes beschrijft onze tactiek perfect. Tijdens Nederland – Turkije werden vooral de flanken gezocht, omdat de oplossing door het midden niet gevonden kon worden. Gedurende de eerste helft leverde dit te weinig op. Niet voor niets bracht bondscoach Ronald Koeman al na 45 minuten Wout Weghorst in voor Steven Bergwijn. Plots ging het beter lopen, omdat spelers zoals Cody Gakpo en Denzel Dumfries nu de extra optie hadden om een voorzet te geven. Ook Memphis Depay kwam een stuk beter uit de verf met een echte nummer negen om zich heen.

Deze tactische omzetting was hard nodig, want het Nederlands Elftal had het bijzonder lastig tegen Turkije. In onze voorbeschouwing op deze wedstrijd benoemden we al de hartstocht waarmee de Turken spelen, en dat maakten ze ook deze wedstrijd weer waar. Bart Verbruggen en de paal voorkwamen zelfs een 2 – 0 achterstand, na een fenomenale vrije trap van Arda Güler. Met kunst- en vliegwerk, waaronder een heerlijke redding van Micky van de Ven op de lijn, trok Oranje de overwinning over de streep. Deze wedstrijd was het EK 2024 van Nederland in een notendop: hoge pieken en diepe dalen.

Brexit op het EK 2024?

Voorafgaand aan dit voetbaltoernooi waren Frankrijk en Engeland de twee favorieten. Beide landen zitten er nog in, maar vraag ons niet hoe. Het team van Gareth Southgate maakt nauwelijks indruk. Gezien het spelersmateriaal is dit eigenlijk een schande. Toch staat de meest bekritiseerde bondscoach van dit moment voor de derde keer in vier eindtoernooien in de halve finale. Verdedigende zekerheid en op de nul spelen: leuke wedstrijden levert het niet op, wel goede resultaten.

Toch scheelde het niet veel of de Engelsen hadden er al uit gelegen. Tegen Slowakije had het team een omhaal van Jude Bellingham nodig, terwijl de Zwitsers pas na strafschoppen werden verslagen. Is dat het geluk van een kampioen? Of houdt dit geluk een keer op? Voor Oranje hopen we dat laatste, want wat zou het zuur zijn om van deze Engelse ploeg te verliezen.

Gunstige voortekenen Nederland

Sinds de eeuwwisseling heeft Engeland Nederland nog maar één keer weten te verslaan: een 0 – 1 verlies tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in 2018. Verder waren er vier overwinningen voor het Nederlands Elftal en vier gelijke spelen. Het meest recente duel vond plaats tijdens de halve finale van de UEFA Nations League 2018/2019. Oranje won toen met 3 – 1, met onder meer een doelpunt van Matthijs de Ligt. Daarnaast vindt de finale van het EK 2024 op 14 juli plaats. Bij het getal 14 denken wij meteen aan Johan Cruijff. Alsof het voorbestemd is. Een gunstig voorteken?

Voorspelling TOTO

Voor Nederland is dit een uitgelezen kans om de finale van het EK 2024 te halen. Het Engelse elftal overtuigt niet. Ze hebben nog niets laten zien wat ons ervan heeft overtuigd dat ze een titelkandidaat zijn. Wel hebben ze het geluk van een kampioen aan hun zijde, want het is een klein mirakel dat ze in de halve finale van dit EK staan. Nederland wisselt goede en slechte wedstrijden af, maar deze leeuwen toonden tegen Turkije moed en strijdlust. Daarom is onze conclusie van deze voorbeschouwing op Nederland – Engeland dat het Oranje gaat lukken. We gaan naar de finale!

Durf jij deze voorspelling ook aan? Of vul je toch een tweetje in? Ontdek nu de leukste weddenschappen rondom Nederland – Engeland bij TOTO.

WEDTIP
Winst Nederland > 3,25

Waar kun je Nederland - Engeland zien op tv?

Net zoals alle wedstrijden van het EK 2024 in Duitsland kun je ook Nederland – Engeland via de NOS rechtstreeks volgen. Op woensdag 10 juli vanaf 21.00 uur is het mogelijk om live in te schakelen en deze wedstrijd, die in het Signal Iduna Park in Dortmund gespeeld zal worden, te bekijken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?