Voorspelling Nederland – Schotland: pakt Oranje zege in eerste test voor EK?

Oranje fans met vlaggen

Voorspelling Nederland – Schotland: pakt Oranje zege in eerste test voor EK?

Voor het eerst sinds november is het Nederlands Elftal weer bij elkaar gekomen. Deze interlandperiode staan de eerste oefenwedstrijden richting het EK op de rol. Dinsdag treft Oranje aartsrivaal Duitsland, vrijdag komt Schotland op bezoek in de Johan Cruijff Arena. TOTO Extra blikt vooruit op dat duel.

Nederland - Schotland
Oefeninterland
22 maart 2024, 20.45 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

De voorbereiding op het EK in Duitsland gaat nu echt beginnen voor het Nederlands Elftal. De komende oefeninterlands zal bondscoach Ronald Koeman gaan gebruiken zijn ideale elftal samen te stellen om komende zomer hoge ogen te gooien. Tot een jaar geleden behoorden Memphis Depay en Georginio Wijnaldum steevast tot de beste elf. Maar door blessures (Depay) en een transfer naar Saoedi-Arabië (Wijnaldum) waren beiden uit beeld geraakt. Dat de spits van Atlético Madrid weer opgeroepen zou worden door Koeman, daar twijfelde niemand aan. De hernieuwde uitverkiezing voor de middenvelder, deed wel de nodige wenkbrauwen fronsen. Spelen in de zandbak, is dat niet een doodvonnis voor een interlandloopbaan? Voor Koeman blijkbaar niet, die in zijn eerste periode als bondscoach Wijnaldum zag uitgroeien tot een onmisbare schakel van Oranje. Dat is de oefenmeester blijkbaar niet vergeten. Koeman hoopt dat de ervaring van Wijnaldum, ook op eindrondes, Nederland net even die paar procent meer kan geven.

Tegen Schotland en Duitsland al met de beste elf spelers aantreden, gaat sowieso niet gebeuren. Er zijn nogal wat mannen geblesseerd, die mits fit wel op een plekje in de selectie kunnen rekenen. Frenkie de Jong is daar het belangrijkste voorbeeld van. Maar ook onder andere ook Jurriën Timber, Micky van de Ven, Brian Brobbey en Noa Lang zijn niet beschikbaar door blessures. Desalniettemin blijft er natuurlijk genoeg kwaliteit over. Zeker om Schotland te kunnen verslaan, de huidige nummer 34 van de FIFA-ranking (Nederland staat zesde). Beide landen stonden negentien keer eerder tegenover elkaar. Oranje won negen ontmoetingen, Schotland vijf. Nederland heeft al vijf keer op rij niet verloren. In 2003 zegevierde The Tartan Army voor het laatst van Nederland. Dat was in de play-offs voor het EK van 2004. Hoewel Schotland zich voor de tweede keer op rij voor het Europees kampioenschap heeft geplaatst en het met spelers als Andy Robertson (Liverpool) en Scott McTominay (Manchester United) een aardig team heeft, verwachten wij niet dat het Nederlands Elftal veel problemen met de Britten gaat ondervinden.

WEDTIP 
Nederland wint met 3-0 > 8,00

Waar kun je Nederland - Schotland zien op tv?

De oefeninterland tussen Nederland en Schotland wordt vrijdagavond om 20.45 uur uitgezonden op NPO 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?