Voorspelling Nederland – Turkije: Hollandse glorie in Berlijn?

Het Olympiastadion in Berlijn. Lees hier onze voorspelling van Nederland - Turkije.

Voorspelling Nederland – Turkije: Hollandse glorie in Berlijn?

In het verleden hebben Nederland en Turkije enerverende voetbalwedstrijden tegen elkaar gespeeld. Zo was er drie jaar geleden de 4 – 2 overwinning van Turkije tegen het Nederlands Elftal van Frank de Boer, met een hattrick van Burak Yilmaz. De daaropvolgende wedstrijd werd met 6 – 1 gewonnen door Nederland, nadat Louis van Gaal het stokje had overgenomen. Wat we kunnen verwachten van hun duel op het EK 2024? Veel doelpunten!

Nederland – Turkije
Kwartfinale EK 2024
6 juli 2024, 21.00 uur
Olympiastadion, Berlijn

WEDTIP
Nederland wint > 1,61

Dankzij een knappe 1 – 2 overwinning heeft Turkije de kwartfinale van het EK 2024 gehaald, ten koste van Oostenrijk. Na de wedstrijd tegen Nederland werd het Oostenrijkse elftal door sommige analisten tot outsider voor de titel gebombardeerd. De Oostenrijkers speelden een geweldige pot, geholpen door een zwaar teleurstellend Nederlands Elftal. Maar de algehele euforie over deze ploeg is toch wat overdreven gebleken. Hoe goed het tactische strijdplan ook was, hun tactiek bleek niet opgewassen tegen de passie en wilskracht van het Turkse elftal.

Hiermee benoemen we meteen de grootste kracht van het Turkse team. Ze gaan door het vuur, zowel voor elkaar als voor hun fanatieke supporters. Hier staat tegenover dat de ploeg tactisch niet altijd even gedisciplineerd is. Op verdedigend vlak laten ze nog wel eens een steekje vallen. Dat is iets waar Nederland van kan profiteren. Tegelijkertijd moet het elftal van Ronald Koeman oppassen voor de aanvallende impulsen van de Turken. Vooral wonderkind Arda Güler (Real Madrid) maakt indruk. Dat gaat in de toekomst een grote speler worden. Wel een meevaller: Ismail Yüksek en oud-Feyenoorder Orkun Kökçü ontbreken vanwege een schorsing.

Nederlands Elftal op tijd in vorm

Voor Oranje is de wedstrijd tegen Oostenrijk een wake-up call gebleken. Tegen Roemenië zag het er al een stuk beter uit. Zonder problemen werd met 3 – 0 gewonnen tijdens de achtste finale van het EK 2024. Het veldspel zag er goed uit, waarbij de verdediging geen steken liet vallen. Aanvallend zag het er ook al een stuk beter uit, alhoewel er zeker nog ruimte is voor verbetering op het gebied van effectiviteit. De 3 – 0 einduitslag viel nog laag uit. Gelet op de kansen was 5 – 0 of 6 – 0 een logischere uitslag geweest.

Zonder twijfel is Cody Gakpo de grote man van dit moment bij het Nederlands Elftal. Op eindtoernooien levert hij altijd. Hetzelfde kan niet gezegd worden van Memphis Depay. Zonder wrijving geen glans, en wat zou het mooi zijn als de kwartfinale voor hem hét moment is om te shinen. Daarnaast begint Xavi Simons steeds meer zijn ritme te vinden. En dan heeft bondscoach Ronald Koeman ook nog spelers als Donyell Malen, Jeremie Frimpong en Wout Weghorst achter de hand.

Het is niet voor niets dat wij veel doelpunten verwachten tijdens deze wedstrijd. Dat is niet alleen gebaseerd op de voorgaande duels tussen deze twee teams, maar ook op de stijgende lijn die we bij onze aanvallers zien. De grote vraag is vooral: welk team blijft op verdedigend vlak het beste overeind?

Voorspelling TOTO

Onze voorspelling voor Nederland – Turkije is dat het sowieso een spectaculaire wedstrijd met veel doelpunten gaat worden. Dit zijn twee ploegen die willen aanvallen. Gebaseerd op de krachtsverhoudingen is het Nederlands Elftal de uitgesproken favoriet. Turkije speelt met hart en ziel, maar de tactische discipline ontbreekt. Dat zal dit team uiteindelijk de das omdoen. Vooral verdedigend laat het Turkse elftal wel eens een steekje vallen. Oranje lijkt in de achterste linie zijn zaakjes weer op orde te hebben. Daarom verwachten wij een Hollandse overwinning. Denk jij ook dat Nederland gaat winnen? Plaats jouw EK 2024 voorspellingen bij TOTO.

WEDTIP
Nederland wint > 1,61

Waar kun je Nederland - Turkije zien op tv?

Net zoals alle wedstrijden van het EK 2024 in Duitsland kun je ook Nederland – Turkije via de NOS rechtstreeks volgen. Op zaterdag 6 juli vanaf 21.00 uur is het mogelijk om live in te schakelen en deze wedstrijd, die in het Olympiastadion in Berlijn gespeeld zal worden, te bekijken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?