Voorspelling Oekraïne - België: Rode Duivels kunnen zich geen misstap veroorloven!

De MHPArena, thuishaven van VfB Stuttgart. Lees hier de voorspelling van Spanje - Duitsland.

Voorspelling Oekraïne - België: Rode Duivels kunnen zich geen misstap veroorloven!

België herstelde zich tegen Roemenië van de zeperd in de eerste groepswedstrijd tegen Slowakije. Door de 2-0 zege en het resultaat in de wedstrijd tussen Oekraïne en Slowakije hebben onze zuiderburen alles weer in eigen hand. Maar een misstap tegen Oekraïne, dat kunnen de Belgen zich niet veroorloven. Zijn de Rode Duivels bestand tegen de druk?

Oekraïne - België
Poule E EK 2024
26 juni 2024, 18.00 uur
MHPArena, Stuttgart

WEDTIP

België wint, beide teams scoren en Romelu Lukaku scoort > 5.00

Voor Romelu Lukaku is het voorlopig een toernooi van net niet. De Belgische spits scoorde al drie keer, maar op de lijst met topscorers van dit EK komt hij niet voor. Net zo vaak werd zijn doelpunt namelijk afgekeurd. Tegen Oekraïne stond Lukaku een keer in buitenspel positie en had hij pech dat teamgenoot Loïs Openda in aanloop naar zijn doelpunt hands had gemaakt, tegen Roemenië werd opnieuw een doelpunt van de topschutter van Internazionale wegens zeer nipt buitenspel afgekeurd.

De drie afgekeurde treffers van Lukaku tekenen een beetje het EK van de Rode Duivels. In de eerste wedstrijd tegen Slowakije was de uitvoering zo slecht niet eens, maar door het missen van de kansen - en dus de afgekeurde goals - riepen de Belgen de nederlaag een beetje over zich af. Tegen Roemenië opende Youri Tielemans razendsnel de score, maar veel rust leverde het België niet op. Die kwam pas tien minuten voor tijd, toen Kevin De Bruyne de wedstrijd besliste.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Daarmee herstelde België de orde in Groep E van het EK 2024. De Belgen hadden op voorhand weinig te klagen over de loting voor het toernooi. Met Slowakije, Roemenië en de tegenstander van woensdag Oekraïne werden de Belgen nauwelijks problemen toegedicht in de groepsfase. Het liep dus anders. Omdat Oekraïne na de ruime nederlaag tegen Roemenië in de eerste wedstrijd won van Slowakije staan alle vier de landen na twee duels op drie punten. En dus hebben de Belgen een plek bij de eerste twee weer in eigen hand. Groepswinst daarentegen niet. Winnen België én Slowakije, dan gaan de Slowakije op onderling resultaat als groepswinnaar naar de achtste finales.

Voorspelling TOTO

De schrik zat er bij de Belgische supporters goed in na de nederlaag tegen Slowakije, en ook na de overwinning op Roemenië is nog niet iedere Belg gerust op een goede afloop. Maar gezien het spel in de eerste wedstrijden van de ploeg van Domenico Tedesco is er geen enkele reden tot wanhopen voor de Belgische fans. Alleen door botte pech staat België waar het nu staat en hoewel Oekraïne op papier de sterkste tegenstander in de groep is verwachten we een overwinning van de Belgen. En drie keer is natuurlijk scheepsrecht. Scoort Lukaku bij een overwinning van de Belgen waarbij ook Oekraïne scoort? Je pakt er vijf keer je inleg mee!

WEDTIP

België wint, beide teams scoren en Romelu Lukaku scoort > 5.00

Waar kun je Oekraïne - België zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep E tussen Oekraïne en België begint woensdagavond 26 juni om 18.00 uur en is te zien op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?