Voorspelling Portugal - Kroatië: toch gewoon weer Ronaldo tegen Modric

Het Estadio da Luz, thuishaven van Benfica en het Portugese nationale elftal met Cristiano Ronaldo

Voorspelling Portugal - Kroatië: toch gewoon weer Ronaldo tegen Modric

Anderhalve maand na de finale van het EK 2024 is het weer tijd voor interlands. De Nations League 2024/2025 begint deze week en levert een aantal fraaie affiches op. Wat te denken van Portugal tegen Kroatië, wat ook anno september 2024 nog Cristiano Ronaldo tegen Luka Modric betekent.

Portugal - Kroatië
Nations League
5 september 2024, 20.45 uur
Estádio da Luz, Lissabon (Por)

WEDTIP
Portugal wint zonder tegendoelpunt > 2.45

Voorafgaand aan het EK waren de voetballiefhebbers het er wel over eens. Het toernooi in Duitsland zou het laatste kunstje worden van Ronaldo en Modric. De twee generatiegenoten wonnen in clubverband alles wat er te winnen viel, meerdere malen zelfs, en dat ook nog eens zes jaar lang samen bij Real Madrid. Zij aan zij wonnen ze de landstitel, de Copa del Rey, niet minder dan vier keer de Champions League en ook nog eens drie keer de Wereldbeker.

Ook met hun landen vierden Ronaldo en Modric grote successen. Met Kroatië pakte Modric dan wel geen tastbare prijs, wel was er het zilver op het WK van 2018 en brons op het WK van 2022. Ronaldo beleefde zijn grootste moment in 2016, toen hij met Portugal het EK in Frankrijk wist te winnen. Bij elkaar zijn beide grootheden van het voetbal van de laatste jaren goed voor niet minder dan 390 interlands. En de teller blijft lopen.

Want zowel Ronaldo als Modric zijn voor de eerste interlands richting het WK 2026 gewoon weer van de partij. Na het teleurstellende EK van Kroatië - gestrand in de poulefase - leek het afscheid van Modric als international nabij en ook Ronaldo werd gewoon weer geselecteerd. De Portugees zette desgevraagd de deur naar dat WK in Noord- en Midden-Amerika wijd open. Of Modric ook zover vooruit kijkt, is onbekend.

Voorspelling TOTO

Donderdag staan de twee grootheden uit het mondiale voetbal in Lissabon tegenover elkaar. Portugal beleefde een iets beter EK dan Kroatië. Als groepswinnaar werd de achtste finales bereikt waarin Slovenië na strafschoppen werd verslagen. In de kwartfinale ging het tegen Frankrijk mis vanaf de penaltystip. Joao Felix miste als enige zijn strafschop. De Portugezen toonden zich in Frankrijk als moeilijk te kloppen ploeg en dat maakt ze in eigen huis tegen Kroatië favoriet. Het manco van de Kroaten op het EK was doelpunten maken. Onze wedtip is dan ook een overwinning van Portugal zonder tegendoelpunt.

WEDTIP
Portugal wint zonder tegendoelpunt > 2.45

Waar kun je Portugal - Kroatië zien op tv?

De Nations League-wedstrijd tussen Portugal en Kroatië wordt donderdagavond vanaf 20.45 uur uitgezonden op ZIGGO Sports.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?