Voorspelling PSV - Ajax: wint de koploper ook ruim van dolende Amsterdammers?

PSV-supporters met vlaggen buiten het Philips Stadion voor PSV-Benfica

Tijd voor weer een heerlijke topper in de Eredivisie, al mag de wedstrijd tussen koploper PSV en nummer 17 Ajax alleen op papier zo heten. Waar de Amsterdammers een horrorseizoen beleven, vergaat het de rivaal uit Eindhoven een stuk beter. PSV is nog foutloos in de competitie en kan alweer voor de tiende keer op rij winnen, terwijl Ajax moet vrezen voor alweer de vijfde competitienederlaag.

PSV - Ajax
Eredivisie
29 oktober 2023, 14.30 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Tegen Brighton deed Ajax iets wat het in de historie van de club maar zelden deed. De Amsterdammers parkeerden de bus en groeven zich in de eerste helft diep op de eigen helft in. Een nieuwe afgang wilde interim-trainer Hedwiges Maduro koste wat kost voorkomen. Het zegt alles over de staat van Ajax. Nooit eerder kende de club zo’n slechte fase en het dwong Maduro in de overlevingsstand. De trainer gaf na de wedstrijd tegen Brighton aan tegen PSV waarschijnlijk voor een andere tactiek te kiezen. De vraag is of dat verstandig is. De Eindhovenaren freewheelen momenteel door de Eredivisie. Negen gespeeld, negen gewonnen, doelsaldo dertig voor en drie tegen. In de Champions League vergaat het PSV wat minder makkelijk. Een overwinning haalde de ploeg van Peter Bosz nog niet en na drie wedstrijden staat PSV dan ook laatste in de poule.

Traditioneel lastige wedstrijd

Met Ajax treft PSV nu weer een tegenstander die absoluut niet van Champions League-niveau is. De uitslag tegen Brighton viel dan wel mee (2-0), maar de gevallen topclub zal zelden zo weinig aanspraak op een goed resultaat hebben gemaakt als donderdag. En dan wachten Maduro en zijn spelers nu de traditioneel toch al lastige wedstrijd in het Philips Stadion. Januari 2022 werd het 1-2, en dat was de enige keer in de laatste zeven edities dat Ajax wist te winnen in Eindhoven. Ajax-supporters houden hun hart vast voor komende zondag en hebben daar alle reden toe. Vorig seizoen werd het 3-0 voor PSV en een overwinning van minstens dezelfde grote ligt gezien de huidige krachtsverschillen voor de hand. PSV won meer dan de helft van de wedstrijden in de competitie met minstens drie doelpunten verschil. Tegen Ajax ook weer?

WEDTIP
PSV wint met handicap -2 > 2.75

Waar kun je PSV - Ajax zien op tv?

De wedstrijd tussen PSV en Ajax is zondagmiddag vanaf 14.30 uur te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.