Voorspelling PSV - Arsenal: sluiten de Eindhovenaren de groepsfase af met een zege?

Voorspelling PSV - Arsenal: sluiten de Eindhovenaren de groepsfase af met een zege?

Een zinderende ontknoping in Spanje leverde PSV twee weken geleden het zo fel begeerde ticket naar de achtste finales van de Champions League op. De Eindhovenaren verzekerden zich door de 2-3 zege op Sevilla van de tweede plaats en dus een plek in de knock-outfases. Bij de laatste wedstrijd, thuis tegen Arsenal, staan alleen nog de sportieve eer, enkele miljoenen én punten voor het Nederlands voetbal op het spel!

PSV - Arsenal
Groep B Champions League
11 december, 18.45 uur
Philips Stadion, Eindhoven

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

GROEP B

G

P

1

Vlag van EngelandArsenal

5

12

2

Vlag van NederlandPSV

5

8

3

Vlag van FrankrijkRC Lens

5

5

4

Vlag van SpanjeSevilla

5

2

Het was een spektakelstuk, twee weken geleden in Sevilla. PSV kwam er ruim een helft lang niet aan te pas tegen de ontketende Spanjaarden, leek vlak na rust na de 2-0 dood en begraven maar richtte zich - in het zadel geholpen door een rode kaart van oud-Ajacied Lucas Ocampos - in het laatste halfuur op. Vrijwel direct na de uitsluiting van Ocampos maakte Ismael Saibari op prachtige wijze de aansluitingstreffer, het sein voor een slotoffensief van de Eindhovenaren. Nadat een andere oud-Ajacied Nemanja Gudelj met een eigen doelpunt voor de gelijkmaker had gezorgd was het slotakkoord in blessuretijd voor invaller Ricardo Pepi. De Amerikaan kopte de 2-3 binnen en omdat Arsenal later die avond eenvoudig met Lens afrekende was overwintering in de Champions League een feit. De Fransen kunnen nog op gelijke hoogte komen met PSV, maar de Eindhovenaren zijn dan in het voordeel door het onderling resultaat (1-1, 1-0).

En dus meldt PSV zich voor het eerst sinds 2016 weer eens bij de laatste 16 in het belangrijkste Europese toernooi. Daarin zal het een tegenstander van formaat treffen. Als nummer twee speelt de ploeg van Peter Bosz tegen een groepswinnaar en enkele van de mogelijke opponenten zijn Manchester City, FC Barcelona, Real Madrid en Bayern München. De slotwedstrijd tegen Arsenal zou daarvoor een mooie testcase zijn, maar nu beide ploegen geplaatst zijn voor de volgende ronde is de verwachting dat met name de Londense ploeg niet op volle oorlogssterkte zal aantreden. In het loodzware programma dat de ploeg van Mikel Arteta heeft zal de trainer de wedstrijd in Eindhoven toch vooral aan willen grijpen spelers rust te geven. Het opent deuren voor PSV, dat in de heenwedstrijd in het Emirates Stadium nog van het veld werd geblazen. Maar ook Bosz zal niet met zijn sterkste elf spelen. Noa Lang en Jerdy Schouten zijn geblesseerd, achter de naam van Jordan Teze staat een vraagteken en Hirving Lozano is geschorst. Toch verwachten we dat PSV minder gewijzigd aan de aftrap zal verschijnen dan Arsenal. Zit er net als tegen Lens en uit bij Sevilla een kleine overwinning in?

WEDTIP
PSV wint met één doelpunt verschil > 4.50

Waar kun je PSV - Arsenal zien op tv?

De wedstrijd in de Champions League tussen PSV en Arsenal is dinsdagavond vanaf 18.45 uur te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?