Voorspelling PSV - AZ: een héérlijke quotering als AZ voor vijfde (!) keer op rij wint in Eindhoven

PSV-supporters met vlaggen buiten het Philips Stadion voor PSV-Benfica

Voorspelling PSV - AZ: een héérlijke quotering als AZ voor vijfde (!) keer op rij wint in Eindhoven

Zaterdag staat de eerste van twee topduels in speelronde 29 van de Eredivisie op het programma. Koploper PSV ontvangt nummer vier AZ en in Eindhoven zullen ze met enige angst naar deze wedstrijd toeleven. De Alkmaarders wonnen namelijk niet minder dan de laatste vier wedstrijden in het Philips Stadion!

PSV - AZ
Eredivisie
6 april 2024, 18.45 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Héél even leek de Eredivisie nog een onverwacht spannend slot tegemoet te gaan. Na de verrassende nederlaag van PSV bij NEC beten de Eindhovenaren zich dinsdag lang stuk op Excelsior. Maar PSV won alsnog, zag Feyenoord twee dagen later een misstap begaan bij FC Volendam en met negen punten voorsprong met nog zes wedstrijden te gaan is de titel zo goed als binnen.

De moeizame 0-2 overwinning op Excelsior past helemaal in de stroperige fase waarin PSV zich bevindt. De ploeg van Peter Bosz beleefde een ijzersterke eerste seizoenshelft maar kon dat niveau na de winterstop niet vasthouden. Lang had PSV nog wel uitzicht op een zeldzame ongeslagen kampioenschap, maar het verlies in Nijmegen zette daar een streep door.

Herwonnen vertrouwen AZ

Met name de magere resultaten tegen ploegen uit het rechterrijtje vallen dit kalenderjaar op. PSV won met de grootst mogelijke moeite met 1-0 van Go Ahead Eagles en FC Twente speelde gelijk tegen Feyenoord, Ajax en FC Utrecht en verloor dus van NEC. Met AZ wacht nu een volgende ploeg uit de bovenkant van de Eredivisie.

De Alkmaarders leken na een desastreuze reeks rond de jaarwisseling - twee overwinningen in twaalf competitiewedstrijden en uitschakeling in de TOTO KNVB Beker tegen de amateurs van HHC Harderwijk - de weg omhoog weer te hebben gevonden. AZ won vijf keer in zes duels maar woensdag volgde opeens een zware 5-0 nederlaag bij Heracles Almelo.

Het zal ongetwijfeld een forse breuk in het herwonnen vertrouwen van AZ hebben geslagen. Toch zullen de Alkmaarders met de borst vooruit naar Eindhoven afreizen, in de wetenschap dat de laatste competitienederlaag bij PSV van december 2018 dateert. Sindsdien won AZ met 0-4, 1-3, 1-2 en 0-1.

WEDTIP TOTO

En dus rijst de vraag: kan AZ die reeks verlengen tot vijf? Het zou een ongekende prestatie zijn. Maar gelet op de mindere fase van PSV en de opmars van AZ - de nederlaag bij Heracles daargelaten - vinden we een nieuwe overwinning voor AZ niet eens zo'n heel gek idee. PSV is uiteraard de favoriet en heeft de beste papieren voor de zege, maar wie een gokje wil wagen doet er goed aan deze wedtip te bekijken. Je pakt 45 (!) keer je inleg bij een nieuwe overwinning van AZ als beide teams scoren en spits Vangelis Pavlidis er eentje maakt.

WEDTIP 
AZ wint, beide teams scoren en Vangelis Pavlidis scoort > 45.00

Waar kun je PSV - AZ zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen PSV en AZ wordt zaterdagavond om 18.45 uur uitgezonden op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?