Voorspelling PSV - FC Twente: lastige horde voor PSV op weg naar ongeslagen titel

Een supporter van PSV

Voorspelling PSV - FC Twente: lastige horde voor PSV op weg naar ongeslagen titel

Na de uitschakeling in de Champions League kan het vizier van PSV volledig op de Eredivisie. Niet op het binnenhalen van de landstitel, die is al zo goed als zeker, maar de Eindhovenaren kunnen iets bijzonders bereiken: een heel seizoen ongeslagen blijven. Daarvoor zijn nog lastige hordes te nemen, waaronder de wedstrijd tegen FC Twente van zondagavond!

PSV - FC Twente
Eredivisie
17 maart 2024, 20.00 uur
Philips Stadion, Eindhoven

In Engeland hebben ze er een mooie term voor. Arsenal verloor in 2003/2004 geen wedstrijd in de Premier League en dat leverde die ploeg de bijnaam The Invincibles op, de onoverwinnelijke. Arsenal was de eerste club die het kunstje flikte in het moderne Engelse voetbal, nadat alleen Preston North End het in de allereerste Engelse competitie in 1889 ook was gelukt.

In Nederland is Ajax vooralsnog de enige club die een heel Eredivisieseizoen niet verloor. PSV werd in 1978 weliswaar ongeslagen kampioen, maar verloor na het binnenhalen van de titel nog twee keer. Het PSV van 2024 kan zich naast het Ajax van 1995 voetballen. Na 22 wedstrijden is de ploeg van Peter Bosz nog ongeslagen en nu het Europese avontuur erop zit zal de trainer er ongetwijfeld een doel van maken.

Met FC Twente komt zondagavond de nummer drie van de Eredivisie naar Eindhoven en daarmee mag de wedstrijd en echte topper worden genoemd. De Tukkers draaien een uitstekend seizoen. Natuurlijk profiteert Twente van de slechte prestaties van Ajax en AZ, maar we doen de ploeg van Joseph Oosting tekort als we zeggen dat de derde plaats daar een gevolg van is. Wat opvalt is het aantal Nederlanders in de favoriete basiself van Oosting. Met doelman Lars Unnerstall en middenvelder Michal Sadilek staan er doorgaans slechts twee buitenlanders in de basis bij FC Twente.

In november vorig jaar trok PSV naar Enschede voor wat toen de eerste échte test voor de Eindhovenaren zou zijn. Een vroege rode kaart voor Mees Hilgers maakte van die test een simpele opdracht: PSV won eenvoudig met 0-3 van de tien Tukkers. In januari stonden beide ploegen weer tegenover elkaar. In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker speelde PSV Twente bij vlagen van de mat en werd het 3-1.

Twente weet dus wat het kan verwachten zondag in het Philips Stadion. Wel is PSV de échte onoverwinnelijkheid die het in de eerste seizoenshelft uitstraalde kwijt. De geoliede machine van Bosz haperde na die zege op Twente plots tegen FC Utrecht. Feyenoord schakelde PSV vervolgens uit in het bekertoernooi en hield de Brabanders in de competitie op een gelijkspel. En afgelopen woensdag was er de uitschakeling door Borussia Dortmund in de Champions League. Werkt die uitschakeling nog door in de hoofden van de spelers? Dan zou Twente wel eens kunnen verrassen in Eindhoven.

WEDTIP 
Dubbele kans gelijkspel/FC Twente en beide teams scoren > 4.25

Waar kun je PSV - FC Twente zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen PSV en FC Twente wordt zondagavond om 20.00 uur uitgezonden op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?