Voorspelling PSV – Feyenoord: neemt PSV voorschot op de titel?

PSV-supporters met vlaggen buiten het Philips Stadion voor PSV-Benfica

Voorspelling PSV – Feyenoord: neemt PSV voorschot op de titel?

Wil Feyenoord nog een sprankje hoop houden op de landstitel dan moet het zondag winnen uit bij koploper PSV. In dat geval zou het verschil tussen beiden zijn teruggebracht tot zeven punten. Nog altijd een flink gat, maar wie weet geeft het de regerend kampioen een boost richting het einde van de competitie. TOTO Extra blikt vooruit op deze topper.

PSV - Feyenoord
Eredivisie
3 maart 2024, 14.30 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Als we heel eerlijk zijn, is de kans erg klein dat Feyenoord zijn titel met succes verdedigt. Dat wordt vooral ingegeven door het spel en de resultaten van de laatste weken. Sinds de jaarwisseling maakt de ploeg van Arne Slot nauwelijks nog indruk. Het meest recente voorbeeld daarvan was afgelopen donderdag in de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen FC Groningen. Pas in de slotfase kreeg Feyenoord de club uit de Keuken Kampioen Divisie op de knieën: 2-1. Hoewel het bereiken van de bekerfinale ongetwijfeld het nodige vertrouwen geeft, is er meer nodig om PSV te kunnen verslaan.

Wie PSV ziet spelen kan niet anders concluderen dat het de nieuwe landskampioen aan het werk ziet. De Eindhovenaren zijn dit Eredivisieseizoen nog altijd ongeslagen. 21 keer werd er gewonnen, twee maal stond er een gelijkspel op het scorebord. Na de winterstop leek het erop dat PSV even in een mindere fase terecht was gekomen. Maar de criticasters werden al snel de mond gesnoerd. De 1-7 overwinning van vorig weekend bij PEC Zwolle gaf de suprematie van de formatie van Peter Bosz uitstekend weer. Niets lijkt een 25e landstitel nog in de weg te zitten voor PSV. Alleen verslapping in het restant van de competitie kan nog roet in het eten gooien.

In zo’n grote wedstrijd als tegen Feyenoord is verslapping wel het laatste waar je aan denkt bij PSV. Met de bekeruitschakeling door de Rotterdammers nog vers in het geheugen – PSV verloor eind januari in de achtste finale de enige wedstrijd in een nationale competitie dit seizoen – zint de Eredivisiekoploper bovendien op revanche. Neem daarbij een Luuk de Jong die in blakende vorm verkeert, en je kunt stellen dat het zondag een geweldige middag gaat worden voor PSV-fans.

WEDTIP 
PSV wint en Luuk de Jong scoort > 3,10

Waar kun je PSV - Feyenoord zien op tv?

De Eredivisie-topper tussen PSV en Feyenoord wordt zondagmiddag om 14.30 uur uitgezonden op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?