Voorspelling PSV - RKC Waalwijk: begint de kampioen met een ruime zege aan het seizoen?

PSV-supporters met vlaggen buiten het Philips Stadion voor PSV-Benfica

Voorspelling PSV - RKC Waalwijk: begint de kampioen met een ruime zege aan het seizoen?

De voorbereiding zit er weer op, tijd voor het echte werk. Landskampioen PSV opent de jacht op titelprolongatie zaterdagavond in eigen huis tegen RKC Waalwijk. Op papier een lekkere binnenkomer voor de ploeg van Peter Bosz, en dus ligt een ruime zege in lijn der verwachting. Maar PSV heeft het thuis niet altijd makkelijk tegen de Waalwijkers!

PSV - RKC Waalwijk
Eredivisie
10 augustus 2024, 21.00 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Nee, RKC keert zelden met een resultaat terug uit Eindhoven, maar de Waalwijkers krijgen ook maar zelden een pak op de broek in het Philips Stadion. Integendeel zelfs. Sinds 2010, toen PSV met 5-1 won, verloor RKC nooit met meer dan twee doelpunten verschil in de lichtstad. De voorgaande twee edities glipte in de slotfase een gelijkspel uit handen van RKC. Vorig seizoen was de stand tien minuten voor tijd 1-1 maar na een rode kaart voor oud-PSV'er Jeffrey Bruma was het verzet gebroken. PSV won uiteindelijk nog met 3-1. Een jaar eerder redde Cody Gakpo de Eindhovenaren diep in blessuretijd door bij een 0-0 stand een penalty te benutten. De twee edities daarvoor eindigden in 2-0.

PSV opende vorige week het Nederlandse voetbalseizoen met de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar Feyenoord. Een knotsgek duel eindigde uiteindelijk in 4-4, waarna de Rotterdammers de strafschoppen beter namen. Vier tegendoelpunten in een thuiswedstrijd, het zal Bosz zorgen hebben gebaard. De trainer moet door blessures defensief puzzelen, en dan is er ook nog de kwestie Jordan Teze. De rechtsback heeft zijn zinnen op een transfer gezet, kondigde aan niet meer voor PSV te willen spelen maar kwam daar aan het einde van de week weer op terug. Teze bood zijn excuses aan en is toch weer inzetbaar voor Bosz.

Voorspelling TOTO

Hoewel Teze dus is bijgedraaid zorgde zijn houding eerder deze week natuurlijk voor de nodige onrust bij PSV, dat als gezegd toch al defensief geplaagd wordt. Tegen Feyenoord speelde Jerdy Schouten, van nature defensieve middenvelder, noodgedwongen centraal achterin en zal dat tegen RKC vermoedelijk ook weer doen. Wie wel weer terug is, is Olivier Boscagli. De Monegask ontbrak tegen Feyenoord en zal zaterdagavond naast Schouten geposteerd worden. Bosz kreeg er in aanloop naar het duel met RKC ook aanvallend een zorg bij. Ismael Saibari kreeg tegen Feyenoord en tik en moet de eerste competitiewedstrijd missen. Genoeg problemen dus bij de landskampioen, waardoor we denken dat RKC minstens een doelpuntje kan maken!

WEDTIP 
Beide teams scoren > 2.12

Waar kun je PSV - RKC zien op tv?

De wedstrijd in de Eredivisie tussen PSV en RKC is zaterdagavond vanaf 21.00 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?