Voorspelling PSV - Sparta: bijna 5x je inleg bij Eindhovense titel na kleine zege

PSV-supporters met vlaggen buiten het Philips Stadion voor PSV-Benfica

Voorspelling PSV - Sparta: bijna 5x je inleg bij Eindhovense titel na kleine zege

Uiteindelijk kreeg PSV het gewenste scenario. Even dreigde vorige week een kampioenschap op de snelweg, maar omdat na de eclatante 0-8 overwinning bij Heerenveen ook Feyenoord wist te winnen kan de ploeg van Peter Bosz het zondag in eigen huis tegen Sparta afmaken!

PSV - Sparta
Eredivisie
5 mei 2024, 12.15 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Van kampioensstress geen sprake meer bij PSV. Door de monsterzege in Friesland kunnen de Eindhovenaren de titel alleen in theorie mislopen. Als de drie resterende duels worden verloren gaat de titel alleen naar Feyenoord als de Rotterdammers een verschil in doelsaldo van dertig (!) doelpunten goed weet te maken. Nee, de titel is voor PSV, alleen het allerlaatste zetje moet nog gegeven worden.

En waar kun je dat beter doen dan in eigen stadion. Tegenstander Sparta zal er uiteraard alles aan doen het feestje te verstieren. De Rotterdammers beleven opnieuw een uitstekend seizoen. Sparta is net als vorig seizoen subtopper en lijkt zich op te kunnen gaan maken voor de play-offs voor Europees voetbal. Helemaal zeker van die nacompetitie is de ploeg van Jeroen Rijsdijk nog niet. Sparta staat achtste met acht punten voorsprong op nummer tien Heerenveen. De nummers zes tot en met negen plaatsen zich voor de play-offs.

Voorspelling TOTO

PSV tegen Sparta, wie het affiche hoort is geneigd aan een grote uitslag te denken. Het werd al eens 9-1, en twee keer 7-0. Maar daarvoor moeten we terug naar 1989, 1999 en 2007. Kijken we naar de meer recente uitslagen dan kunnen we juist concluderen dat PSV het in het Philips Stadion zelden makkelijk heeft tegen Sparta. Op de 7-0 in 2007 volgde een jaar later een 3-1 overwinning. Daarna werd de wedstrijd nog zeven keer gespeeld in Eindhoven: twee keer werd het gelijk, vijf keer won PSV met het kleinste verschil (vier keer 1-0, één keer 2-1). Dat PSV zondag de titel veilig stelt, daar twijfelen we niet aan. Maar wordt het tegen Sparta weer een kleine overwinning?

WEDTIP 
PSV wint met één doelpunt verschil (handicap -1.0 gelijkspel) > 4.75

Waar kun je PSV - Sparta zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen PSV en Sparta wordt zondagmiddag om 12.15 uitgezonden op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?