Voorspelling RB Salzburg - FC Twente: kunnen de Tukkers een resultaat pakken in Oostenrijk?

De Red Bull Arena van RB Salzburg, waar FC Twente dinsdag in de voorronde van de Champions League speelt

Voorspelling RB Salzburg - FC Twente: kunnen de Tukkers een resultaat pakken in Oostenrijk?

De knappe derde plaats in de Eredivisie leverde FC Twente geen tastbare prijs op, maar wel een bonus in de vorm van de voorrondes van de Champions League. Om zich voor het vernieuwde hoofdtoernooi te plaatsen moeten de Tukkers twee rondes zien te overleven. RB Salzburg is donderdag in Oostenrijk de eerste tegenstander!

RB Salzburg - FC Twente
Voorronde Champions League
6 augustus 2024, 20.45 uur
Red Bull Arena, Salzburg (Oos)

Nog maar zes jaar geleden zat FC Twente diep in de put. Acht jaar na het absolute hoogtepunt, de landstitel van 2010, degradeerden de Tukkers als gevolg van jarenlang financieel wanbeleid naar de Keuken Kampioen Divisie. Een donkere toekomst dreigde, maar Twente presteerde het direct weer terug te keren naar de Eredivisie. Onder leiding van Ron Jans werd gestaag de aansluiting met de subtop weer gevonden, onder Joseph Oosting volgde het volgende stapje naar de top. Voor het eerst sinds 2014 eindigde Twente weer eens in de top-3.

Toen, tien jaar geleden, leverde die klassering een plek in de voorrondes van de Europa League op. Anno 2024 lonkt een terugkeer naar het allerhoogste podium: de Champions League. Op dat podium stond De Trots van het Oosten één keer, na het kampioenschap in 2010. In 2008, 2009 en 2011 werden de voorrondes van het miljardenbal bereikt, maar Arsenal, Sporting Portugal en Benfica hielden Twente uit de Champions League.

Dertien jaar na de uitschakeling tegen Benfica volgt dus weer een kans. Net als FC Twente stroomt ook RB Salzburg in de derde voorronde in. Dat het dat doet in de niet-kampioensroute is opvallend. Vorig seizoen werd Salzburg voor het eerst in elf (!) jaar géén kampioen van Oostenrijk. De magere resultaten kostten trainer Gerhard Struber in april zijn kop. Als opvolger van de Oostenrijker trok de club Pepijn Lijnders aan. De Nederlandse trainer was - op een kort uitstapje als hoofdtrainer van NEC na - sinds 2015 de trouwe assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool.

FC Twente raakte in aanloop naar het duel met Salzburg aanvoerder Robin Pröpper kwijt. De verdediger vertrok naar Rangers. Spits Sam Lammers maakte juist de overstap van de Schotse club naar Enschede. Lammers vult het gat op dat Myron Boadu achterliet, die na zijn verhuurperiode weer terugkeerde naar AS Monaco. De verwachting is dat Lammers dinsdag in de basis begint in Oostenrijk, naast Ricky van Wolfswinkel, die de aanvoerdersband van Pröpper heeft overgenomen.

Voorspelling TOTO

FC Twente begint als underdog aan het tweeluik met de onttroonde Oostenrijkse kampioen. Bij Salzburg is Karim Konaté de absolute sterspeler. De pas 20-jarige Ivoriaanse spits werd vorig seizoen topscorer van de Oostenrijkse Bundesliga en was bij de start van de competitie afgelopen weekend meteen weer trefzeker. RB Salzburg won in een doelpuntrijk duel nipt van promovendus Grazer AK. Na 18 minuten spelen was de stand al 2-2, Salzburg won uiteindelijk met 2-3. Het zijn uitslagen die bij deze tijd van het jaar horen. Niet zelden zijn ploegen nog niet helemaal op elkaar in gespeeld, met veel doelpunten tot gevolg. Neem de Johan Cruijff Schaal bijvoorbeeld. Of de Europa League-voorronde wedstrijd van FC Twente van vorig seizoen bij Fenerbahce. Na een halfuur spelen stond het 1-1, kregen de Tukkers een enorme kans op 1-2 maar werd het - na een rode kaart voor Daan Rots vlak voor rust - 5-1 voor de Turken. Wij gaan ook voor de wedstrijd in Salzburg voor een doelpuntrijke eerste helft, waarin beide teams scoren!

WEDTIP 
Beide teams scoren in eerste helft > 4.00

Waar kun je RB Salzburg - FC Twente zien op tv?

ZIGGO heeft dit seizoen de uitzendrechten van alle Europese toernooien. De wedstrijd tussen RB Salzburg en FC Twente wordt dus op ZIGGO Sport uitgezonden. Je kunt het duel zien via kanaal 14 als je een abonnement bij ZIGGO hebt, of via de ZIGGO Go-app.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?