Voorspelling Europese Supercup: heeft Atalanta enige kans tegen Real Madrid?

Europese Supercup

Voorspelling Europese Supercup: heeft Atalanta enige kans tegen Real Madrid?

De strijd om de Europese Super Cup gaat dit jaar tussen Champions League-winnaar Real Madrid en Europa League-winnaar Atalanta. Op voorhand een ongelijke strijd, wat we ook terugzien in de quoteringen. Kan Atalanta voor een stunt zorgen of wordt het een eenvoudige overwinning voor de Koninklijke?

Real Madrid - Atalanta
Europese Supercup
14 augustus, 21.00 uur
Nationaal Stadion, Warschau (Pol)

De Europese Supercup kent inmiddels een rijke traditie die teruggaat tot 1972. Ajax, destijds winnaar van de Europa Cup I, nam het in de eerste editie op tegen Rangers, dat jaar de beste in het toernooi om de Europa Cup II. Over twee duels bleken de Amsterdammers de sterksten. Sindsdien neemt de Supercup – op enkele jaren na – steevast een plekje in op de voetbalkalender. Er zijn drie clubs die de all-time ranglijst van deze beker aanvoeren. Barcelona, AC Milan en Real Madrid wisten allemaal vijf keer beslag te leggen op de Europese Supercup. Ajax was drie keer de beste, en ook de enige Nederlandse winnaar. In totaal gingen 24 verschillende clubs met deze prijs aan de haal, vorig jaar voegde Manchester City zich als laatste nieuwkomer in dit rijtje. Real Madrid kan dit jaar alleen recordhouder worden als het gaat om gewonnen Europese Super Cups. De Spaanse grootmacht won er tot nu toe vijf, evenveel als aartsrivaal FC Barcelona en AC Milan.

Atalanta won logischerwijs nog nooit de Europese Super Cup. De Europa League die de Italiaanse club vorig seizoen won was de eerste Europese beker uit de historie en Atalanta speelt dus voor het eerst de strijd om de Super Cup. In mei versloeg Atalanta Leverkusen in de finale van de Europa League met 3-0, dankzij een uitblinkende Ademola Lookman. De Nigeriaanse aanvaller nam alle doelpunten voor zijn rekening. Het succes van Atalanta was natuurlijk ook het succes van twee Nederlanders: Teun Koopmeiners en Marten de Roon. Beide middenvelders waren basisspeler in de succesformatie van trainer Gian Piero Gasperini, al moest De Roon de finale missen vanwege een blessure.

De Roon is er woensdagavond wel weer bij als Atalanta gaat strijden voor zijn tweede Europese prijs. De oud-speler van Sparta miste door zijn spierblessure ook het EK met Oranje maar is inmiddels hersteld en reisde met zijn ploeg mee af naar Warschau. Koopmeiners deed dat niet. De international heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Juventus maar Atalanta wil daar - volgens Koopmeiners tegen gemaakte afspraken in - niet aan meewerken. Ook Hans Hateboer zal niet voor Atalanta spelen tegen Real. De verdediger maakte de overstap naar Stade Rennes. Mitchell Bakker is nog wel speler van de Italiaanse nummer vier van het vorige seizoen. De verwachting is niet dat de middenvelder veel minuten zal maken. Vorig seizoen kwam Bakker in twintig optredens maar net aan 550 speelminuten.

Voorspelling TOTO

Bij Real Madrid ging het de afgelopen maanden natuurlijk vooral over Kylian Mbappé. Na jaren van geruchten kwam het er deze transferperiode dan eindelijk van: de Franse sterspeler maakte de overstap van PSG naar de Spaanse hoofdstad en is de nieuwe Galactico van de Koninklijke. En het is niet dat er nog geen topspelers bij Real speelden... Tegen Atalanta zal Mbappé naar alle waarschijnlijkheid zijn officiële debuut gaan maken. En vermoedelijk ook zijn eerste prijs gaan winnen. Natuurlijk, we zitten nog in de voorbereiding en dus liggen de verhoudingen nog niet altijd op zijn plaats, maar dat Real de favoriet voor de zege is, is wel duidelijk. Wint Mbappé zijn eerste prijs in Spaanse dienst én opent hij meteen zijn rekening? Je verdubbelt er ruim je inleg mee!

WEDTIP
Mbappé scoort en wint > 2.35

Waar kun je Real Madrid - Atalanta zien op tv?

De strijd om de Europese Supercup tussen Real Madrid en Atalanta wordt net als alle andere Europese wedstrijden dit seizoen uitgezonden op ZIGGO. Abonnees kunnen woensdagavond vanaf 21.00 uur terecht op kanaal 14.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?