Voorspelling Real Madrid - RB Leipzig: Real mét Bellingham op voorhand een maatje te groot

Voorspelling Real Madrid - RB Leipzig: Real mét Bellingham op voorhand een maatje te groot

Met een kleine voorsprong op zak ontvangt Real Madrid woensdagavond RB Leipzig in de return van de achtste finales van de Champions League. Kunnen Xavi Simons en zijn ploeggenoten de Koninklijke in eigen huis nog pijn doen of gaat Real eenvoudig verder?

Real Madrid - RB Leipzig
Achtste finale Champions League
6 maart 2024, 21,00 uur
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid (Spa)

De schrik zat er bij Real aardig in, toen Jude Bellingham drie dagen voor de heenwedstrijd tegen RB Leipzig in het competitieduel met Girona na een klein uur spelen geblesseerd het veld verliet. En de angst bleek niet ongegrond: de 20-jarige Britse MVP, goed voor twintig doelpunten en acht assists in alle competities, moest de wedstrijd in Duitsland aan zich voorbij laten gaan.

Uitgerekend zijn vervanger Brahim Diaz tekende in Leipzig vlak na rust voor de enige treffer van de wedstrijd, en bezorgde zijn ploeg daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de return. In die return kan trainer Carlo Ancelotti weer een beroep doen op zijn sterspeler. Bellingham miste naast de heenwedstrijd tegen RB Leipzig nog twee duels in LaLiga maar keerde afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Valencia terug in de basisopstelling.

RB Leipzig deed in de heenwedstrijd niet veel onder voor Real, en had pech dat een vroeg doelpunt op advies van de VAR werd afgekeurd, maar in Bernabéu mét Bellingham lijkt het voor de Duitsers toch onbegonnen werk. Wij verwachten een zege voor Real Madrid waarbij de bezoekers ook een doelpuntje meepikken.

WEDTIP 
Correct score combinatie: Real wint met 2-1, 3-1 of 4-1 > 4.25

Waar kun je Real Madrid - RB Leipzig zien op tv?

De wedstrijd in de Champions League tussen Real Madrid en RB Leipzig wordt woensdagavond om 21.00 uur uitgezonden op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?