Voorspelling RKC Waalwijk - Ajax: scoort Ajax ook nu weer minstens drie keer in Waalwijk?

RKC Waalwijk

Voorspelling RKC Waalwijk - Ajax: scoort Ajax ook nu weer minstens drie keer in Waalwijk?

Ajax liet donderdag een uitstekende indruk achter in de Europa League en voor de ploeg van Francesco Farioli is het nu zaak het goede gevoel mee te nemen naar de Eredivisie. Daarin wacht dit weekend de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk en uitwedstrijden in de Eredivisie, die liggen Ajax dit seizoen nog niet zo. Boeken de Amsterdammers bij de hekkensluiter wel een zege?

RKC - Ajax
Eredivisie
29 september 2024, 16.45 uur
Mandemakers Stadion, Waalwijk

WEDTIP 
Aantal doelpunten Ajax over 2,5 > 2.10

De ene wedstrijd is de andere niet voorlopig bij Ajax. Het stempel grillig kan wel op de ploeg van Francesco Farioli worden geplakt. Het optreden tegen Go Ahead Eagles vorig week was ronduit teleurstellend, de wedstrijd tegen Besiktas dan weer uitstekend. Het waren volgens de Italiaanse trainer de slechtste en de beste wedstrijd sinds zijn komst naar Amsterdam, en dat in een tijdsbestek van amper vijf dagen.

Met name in uitwedstrijden in de Eredivisie is Ajax nog niet gelukkig dit seizoen. Waar in de voorrondes voor de Europa League gewonnen werd bij Vojvodina, Panathinaikos en Jagiellonia Bialystok liepen de Amsterdammers zich in eigen land stuk op NAC (2-1 nederlaag) en dus Go Ahead Eagles (1-1). De meest logische verklaring voor het verschil in resultaten zit ogenschijnlijk in de opvatting van de tegenstanders. Waar NAC en Go Ahead Eagles een muur optrokken voor het eigen doel kregen de Amsterdammers in de Europese uitwedstrijden meer ruimte om te voetballen.
Dat kreeg Ajax ook afgelopen donderdag tegen Besiktas. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam met de borst vooruit naar Amsterdam en wilde spelen om te winnen. Dat kwam de Turken duur te staan. Met name in de tweede helft werd Besiktas volledig overlopen door een gretig Ajax. Na een 1-0 ruststand liepen de Amsterdammers in het eerste kwartier na rust weg bij Besiktas met uiteindelijk een klinkende 4-0 zege als gevolg.

Henk Fräser zal met een stuk minder optimisme dan zijn oud-ploeggenoot bij Feyenoord toeleven naar de wedstrijd tegen Ajax. Met RKC zit Fräser in een behoorlijke dip. De eerste zes competitiewedstrijden gingen allemaal verloren en zwaar seizoen lijkt aanstaande. Om het tij te keren legde RKC deze week een bijzondere speler vast. Mo Ihattaren dook in Waalwijk af en tekende een contract voor één seizoen. Het is niet uitgesloten dat Ihattaren uitgerekend tegen Ajax, de club waarvoor hij in 2022 zijn laatste minuten als profvoetballer speelde, zijn debuut kan maken.

Voorspelling TOTO

Voor Ajax telt er zondag maar één ding. De ploeg kan dan in opbouw zijn, met alle grilligheid van dien, maar bij de nog puntloze hekkensluiter RKC moet natuurlijk gewoon gewonnen worden. De Waalwijkers zijn ook niet bepaald een angstgegner voor Ajax. Eén keer wist RKC in eigen huis van de recordkampioen te winnen. Dat was toen de allereerste keer dat de wedstrijd op het programma stond, bijna op de dag af 37 jaar geleden in 1988. De laatste keer dat Ajax niet won in Waalwijk was in 2007, toen het 2-2 werd. De negen keer daarna wonnen de Amsterdammers. Vorig jaar, de wedstrijd die in twee delen moest worden gespeeld na de botsing tussen Etiënne Vaessen en Brian Brobbey, werd het 2-3. Wij verwachten opnieuw minstens drie doelpunten voor Ajax in Waalwijk. Je verdubbelt er je inzet mee!

WEDTIP 
Aantal doelpunten Ajax over 2,5 > 2.10

Waar kun je RKC - Ajax zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen RKC en Ajax is zondagmiddag vanaf 16.45 uur te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?