Voorspelling Schotland - Hongarije: mogen de Schotten hopen op een plek in de 2e ronde?

De MHPArena, thuishaven van VfB Stuttgart. Lees hier de voorspelling van Spanje - Duitsland.

Voorspelling Schotland - Hongarije: mogen de Schotten hopen op een plek in de 2e ronde?

Na de 5-1 nederlaag in de openingswedstrijd tegen Duitsland pakte Schotland in de tweede wedstrijd een punt tegen Zwitserland. Dat betekent dat de Schotten bij winst op Hongarije met vier punten wel eens bij de beste nummers drie kunnen gaan horen, en zo voor het eerst de 2e ronde bereiken!

Schotland - Hongarije
Poule A EK 2024
23 juni 2024, 21.00 uur
MHPArena, Stuttgart

WEDTIP
Szoboslai & McTominay gezamenlijk meer dan 2 schoten op doel > 3.25

Hoe zat het ook alweer met die beste nummers drie? Van de zes groepen plaatsen de nummers één en twee zich rechtstreeks voor de achtste finales. Omdat er voor het spelen van die achtste finales zestien landen nodig zijn gaan ook de vier beste nummers drie door naar de tweede ronde. De twee slechtste nummers drie kunnen naar huis. In de regel geldt dat vier punten wel voldoende is voor een plek bij die vier beste nummers drie. Dit systeem hanteert de UEFA sinds 2016 en op de EK's van 2016 en 2020 zat er steeds minstens één land met drie punten bij de beste nummers drie.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

En dus kan Schotland zich bij winst op Hongarije zomaar plaatsen voor de achtste finales. Het zou een primeur zijn. De Schotten zijn voor de twaalfde keer aanwezig op een groot toernooi en de voorgaande elf keer werden ze steevast uitgeschakeld in de groepsfase. Maar om die tweede ronde te bereiken moet Schotland dus wel winnen van Hongarije. En winnen op een EK of WK, dat doen de Schotten al een tijdje niet meer. De laatste zege dateert van bijna dertig jaar geleden. Op het EK van 1996 won Schotland de laatste groepswedstrijd van Zwitserland, sindsdien is het acht wedstrijden zonder zege op een groot toernooi.

Ook Hongarije is nog niet kansloos voor een plek bij de laatste zestien. De ploeg van Marco Rossi beleeft een voorlopig teleurstellend EK. Vooraf werden de Hongaren als dark horse in poule A gezien, maar na twee wedstrijden staat de teller nog op nul punten. Zwitserland was met 3-1 te sterk en tegen Duitsland werd het 2-0 voor het gastland. Maar een ruime overwinning op Schotland kan Hongarije alsnog zomaar aan een plek in de knock-outfase helpen. Zoals Denemarken drie jaar geleden deed. Na twee nederlagen wonnen de Denen met 4-1 van Rusland en drongen uiteindelijk door tot de halve finales.

Voorspelling TOTO

De Schotten maakten een belabberde indruk tegen Duitsland, maar tegen Zwitserland waren er serieuze tekenen van herstel. De 1-1 was een juiste afspiegeling van de wedstrijd waarbij beide landen nog kansen op de overwinning kregen. Het zal het geknakte vertrouwen van de Schotten een boost hebben gegeven. Dat vertrouwen zullen ze nodig hebben om Hongarije te kloppen. Beide landen hebben hun beste speler op het middenveld lopen. Bij Hongarije draait alles om de pas 23-jarige aanvoerder Dominik Szoboszlai van Liverpool, die geregeld Scott McTominay van Manchester United tegen zal komen. We verwachten gezien de belangen voor beide teams een open wedstrijd. Schieten beide sterkhouder samen meer dan twee keer op goal? Je pakt er meer dan drie keer je inleg mee!

WEDTIP
Szoboslai & McTominay gezamenlijk meer dan 2 schoten op doel > 3.25

Waar kun je Schotland - Hongarije zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep A tussen Schotland en Hongarije begint zondagavond 23 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?