Voorspelling Slowakije - Oekraïne: ligt de groep van België na deze wedstrijd helemaal open?

De Merkur-Spiel Arena in Düsseldorf. Lees hier de voorspelling van Engeland - Zwitserland.

Slowakije zorgde voor de grootste stunt op het EK tot nu toe. Geheel tegen de verwachting in won de ploeg van Francesco Calzone met 1-0 van België. De verwachtingen vooraf waren laag, maar door de verrassende zege van de Slowaken kan tegen Oekraïne - dat juist een compleet tegenovergestelde start van het toernooi kende - de achtste finale al bereikt worden!

Slowakije - Oekraïne
Poule E EK 2024
21 juni 2024, 15.00 uur
Merkur-Spiel Arena, Düsseldorf

Nadat Ivan Schranz zijn land al na zes minuten op voorsprong had gezet hielden de stugge Slowaken knap stand tegen België. Natuurlijk had Slowakije niet te klagen met de twee afgekeurde goals van Romelu Lukaku maar vooral in de eerste helft was de nummer 45 van de wereld niet minder dan de nummer drie. In tegendeel zelfs. Doelman Koen Casteels redde België zelfs van een grotere achterstand op een volley van Lukas Haraslins. In de tweede helft moest Slowakije ver terug. Feyenoorder David Hancko was belangrijk voor zijn ploeg door een inzet van PSV'er Johan Bakayoko van de lijn te halen en mede daardoor hielden de Slowaken stand.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Ook Oekraïne zorgde voor een verrassing, maar dan in een negatieve hoofdrol. Vooraf werden de Oekraïners gezien als de belangrijkste kanshebber voor de tweede plaats achter België. Maar tegen Roemenië ging het helemaal mis. De ploeg van Sergiy Rebrov verloor met 3-0 en op die ruime nederlaag was weinig af te dingen. Tekenend voor de onmacht van Oekraïne was dat het eerste schot tussen de palen pas bijna tien minuten voor tijd te noteren viel, toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was.

Voorspelling TOTO

En dus dreigt voor Oekraïne een vroegtijdige exit, en lonkt voor Slowakije een onverwachte plek in de achtste finales, misschien wel als groepswinnaar. Door de resultaten in de eerste wedstrijden ligt deze groep in ieder geval helemaal open. Want voor de wedstrijd van vrijdag in Düsseldorf is Oekraïne ondanks de tegenvallende eerste wedstrijd favoriet. Met de topscorer van LaLiga - Artem Dovbyk - in huis mogen we wat verwachten van de voorhoede van de Oekraïners. Aan de andere kant mogen we zeggen dat bij Slowakije de defensie de sterkste linie is. We gaan daarom voor een kleine overwinning voor Oekraïne.

WEDTIP

Correct score 0-1 > 6.50

Waar kun je Slowakije - Oekraïne zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep E tussen Slowakije en Oekraïne begint vrijdagmiddag 21 juni om 15.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.