Voorspelling Spanje – Duitsland: voor welke titelkandidaat eindigt het toernooi?

De MHPArena, thuishaven van VfB Stuttgart. Lees hier de voorspelling van Spanje - Duitsland.

Voorspelling Spanje – Duitsland: voor welke titelkandidaat eindigt het toernooi?

Spanje tegen Duitsland is een affiche om van te watertanden. Twee van de grootste kanshebbers voor de titel komen elkaar al tegen in de kwartfinale van het EK 2024. Spanje heeft tot dusver indruk gemaakt met attractief en aanvallend voetbal. Duitsland is, na een flitsende start, wat teruggevallen qua niveau. Bevestigt het Spaanse elftal zijn status als favoriet of maakt de Duitse ploeg zijn EK-droom in eigen land waar?

Spanje – Duitsland
Kwartfinale EK 2024
5 juli 2024, 18:00 uur
Uber Arena, Stuttgart

WEDTIP
Winst Spanje > 2,60

39 minuten lang leek er tijdens Spanje – Georgië een grote verrassing in de maak. Na een razendsnelle uitbraak van het Georgische team stond de underdog plots met 0 – 1 voor. Uiteindelijk stelde de Spaanse ploeg orde op zaken en won het, verdiend, met 4 – 1. Wederom liet La Furia Roja sprankelend voetbal zien, waarbij vooral de pijlsnelle Nico Williams en het wonderkind Lamine Yamal zich lieten gelden op de flanken. Kijk er niet van op als een van deze twee spelers de speler van het toernooi gaat worden.

Tegelijkertijd legde deze wedstrijd bloot dat de Spanjaarden op defensief vlak kwetsbaar zijn door hun aanvallende tactiek. Met wat meer finesse en nauwkeurigheid hadden de vliegensvlugge counters van Georgië meer doelpunten op kunnen leveren. Tot dusver weet het Spaanse team deze defensieve kwetsbaarheid te compenseren met hun gigantische aanvalsdrang en het vele balbezit. Zoals Johan Cruyff ooit zei: als jouw team de bal heeft, kan de tegenstander niet scoren. Een betere tegenstander, wat Duitsland zonder twijfel is, kan deze verdedigende kwetsbaarheden uitbuiten.

Dolende thuisploeg

Voorafgaand aan het EK in eigen land was het sentiment rondom Duitsland bijzonder negatief. Onder oud-bondscoach Hansi Flick waren de resultaten matig. Het maakt het extra knap dat Julian Nagelsmann maar een aantal wedstrijden nodig heeft gehad om dit sentiment compleet te keren. Van kansloos naar kanshebber voor de titel: het kan snel verkeren. Na de eerste twee EK-wedstrijden leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Duitse ploeg. De derde wedstrijd eindigde in een moeizaam gelijkspel tegen Zwitserland, maar toen was Duitsland al door. Lag het alleen aan een gebrek aan motivatie?

Duitsland – Denemarken toonde dat het Duitse elftal op de juiste weg is, maar onfeilbaar zijn ze zeker niet. Een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter hielpen Die Mannschaft in het zadel. De teen van Thomas Delaney was het verschil tussen een 0 – 1 voorsprong voor Denemarken of een gelijke stand. Daarnaast waren er genoeg voetbalfans die de 1 – 0 van Duitsland geen penalty vonden. Het thuisland zijn heeft zo zijn voordelen.

Voorspelling TOTO

Na de 5 – 1 overwinning op Schotland werd Duitsland gebombardeerd tot titelfavoriet, maar die favorietenrol hebben ze in de daaropvolgende wedstrijden niet waargemaakt. Het is daarom niet vreemd dat Spanje hen in de pikorde voorbij is gestreefd. Dit team speelt als een EK-winnaar. Daarom is het onze verwachting dat de Spanjaarden, waarschijnlijk nipt, het thuisland verslaan en de Duitse EK-droom uiteen laten spatten. Zou jij ook een eentje invullen? Of denk jij toch dat het thuisvoordeel de doorslag gaat geven? Zet nu in op Spanje – Duitsland bij TOTO.

WEDTIP
Winst Spanje > 2,60

Waar kun je Spanje - Duitsland zien op tv?

Net zoals alle wedstrijden van het EK 2024 in Duitsland kun je ook Spanje - Duitsland via de NOS rechtstreeks volgen. Op vrijdag 5 juli vanaf 18.00 uur is het mogelijk om live in te schakelen en deze wedstrijd, die in het Uber Stadion in Stuttgart gespeeld zal worden, te bekijken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?