Voorspelling Spanje – Frankrijk: kan mooi voetbal de EK-titel opleveren?

De Allianz Arena in München. Lees onze voorspelling voor Spanje - Frankrijk.

Voorspelling Spanje – Frankrijk: kan mooi voetbal de EK-titel opleveren?

De eerste halve finale van het EK 2024 is bekend: Spanje – Frankrijk. Dit is een clash tussen twee verschillende stijlen. Frivool en sprankelend aanvalsspel versus een behoudende en degelijke verdedigende aanpak. Een elftal dat speelt om te winnen tegenover een team dat speelt om niet te verliezen. Wie gaat er winnen? Lees nu onze voorspelling van Spanje – Frankrijk.

Spanje – Frankrijk
Halve finale EK 2024
9 juli 2024, 21.00 uur
Allianz Arena, München

WEDTIP
Gelijkspel > 2,95

Als neutrale voetbalfan ben je al snel op de hand van het Spaanse elftal. Hun aanvallend ingestelde tactiek levert tot dusver vermakelijke voetbalwedstrijden op. Dit begon al in de groepsfase, waarin Spanje afgetekend eerste werd in Poule B. Zonder problemen werd in de ‘poule des doods’ gewonnen van Italië, Kroatië en Albanië. Plotseling was La Roja de favoriet om het EK 2024 te winnen, zowel onder bookmakers als voetbalfans. Opportunisme is dit zeker niet gebleken, gezien hun plek in de halve finale van dit eindtoernooi.

Ook Spanje – Duitsland was weer smullen geblazen. De 1 – 0, waarbij Dani Olmo scoorde na een geniale pass van Lamine Yamal, was een pareltje. Tegelijkertijd viel op dat Duitsland veel weerstand bood en dat de Spanjaarden hier niet onderuit wisten te voetballen. Het agressieve strijdplan van de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann zorgde ervoor dat de mannen van Luis de la Fuente minder goed aan aanvallen toekwamen. Defensieve kwetsbaarheden vielen al eerder op tijdens de wedstrijd tegen Georgië.

Het toont aan dat het Spaanse elftal te verslaan is, ondanks hun favorietenrol. Een aanvallende tactiek maakt je nu eenmaal kwetsbaarder achterin. Desondanks heeft de Spaanse ploeg aangetoond dat ze bijzonder effectief zijn. Bijna iedere wedstrijd scoren ze meer goals dan je gebaseerd op hun Expected Goals zou verwachten. Iets om rekening mee te houden als je jouw eigen voorspelling voor Spanje – Frankrijk gaat plaatsen.

Franse muur

Verdedigend staat er geen maat op Frankrijk. Tot dusver heeft het elftal maar één doelpunt geïncasseerd. Alleen Robert Lewandowski van Polen heeft de Franse keeper Mike Maignan weten te verslaan. Hier was een strafschop voor nodig, want uit het open spel hebben de Fransen nog geen enkele goal tegen gekregen. Het typeert de defensieve degelijkheid van dit team. Dit ondervond het Nederlands Elftal ook tijdens de poulefase. Een doelpunt van Xavi Simons werd afgekeurd vanwege buitenspel, waarna de wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0 – 0. Na het overleven van Poule D staan zowel Frankrijk als Nederland in de halve finale van het EK 2024.

Vermakelijke voetbalwedstrijden levert deze verdedigende tactiek niet op. De fijnproever kan defensieve degelijkheid waarderen, maar als neutrale voetbalfan wil je vermaakt worden. Voor het verloop van de wedstrijd zou het daarom heerlijk zijn als Spanje vroeg weet te scoren. Dan moeten de Fransen wel gaan aanvallen.

In het verleden hebben Spanje en Frankrijk 36 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. 16 keer leverde dit een Spaanse overwinning op, 13 keer won Frankrijk en daarnaast waren er 7 gelijke spelen. De meest recente ontmoeting vond plaats tijdens de finale van de UEFA Nations League 2020/2021. Het Franse elftal won toen met 1 – 2, dankzij doelpunten van Karim Benzema en Kylian Mbappé. Benzema is er niet meer bij, terwijl een gebroken neus en een masker Mbappé parten spelen. Onhandig voor een team dat voor een groot deel afhankelijk is van zijn ingevingen.

Voorspelling TOTO

Onze voorspelling voor Spanje – Frankrijk: een verlenging zit er dik in. Mbappé lijkt ook zijn neusje voor de goal te hebben gebroken. Hierdoor zal het Franse elftal waarschijnlijk nog meer op de nul gaan spelen. Aan de Spanjaarden de taak om deze Franse muur te slopen. Grappig genoeg wordt de kans op een gelijkspel, met een quotering van 2,90, hoger ingeschat dan een overwinning van de Fransen (3,20). Voor het invullen van een eentje geldt een quotering van 2,70. Waar zou jij op inzetten? Plaats nu jouw voorspelling voor Spanje – Frankrijk bij TOTO.

WEDTIP
Gelijkspel > 2,95

Waar kun je Spanje - Frankrijk zien op tv?

Net zoals alle wedstrijden van het EK 2024 in Duitsland kun je ook Spanje – Frankrijk via de NOS rechtstreeks volgen. Op dinsdag 9 juli vanaf 21.00 uur is het mogelijk om live in te schakelen en deze wedstrijd, die in de Allianz Arena in München gespeeld zal worden, te bekijken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?