Voorspelling Spanje – Nederland: bereikt Oranje voor tweede keer op rij halve finales WK?

Voorspelling Spanje – Nederland: bereikt Oranje voor tweede keer op rij halve finales WK?

Het Nederlands Elftal staat op de drempel van de laatste vier bij het wereldkampioenschap. Dat zou voor de tweede keer in successie zijn. Maar zover is het nog lang niet. De Leeuwinnen treffen in de kwartfinale namelijk Spanje, dat drie plekken hoger staat op de FIFA-ranking. Lees hier onze voorspellingen en wedtips voor deze wedstrijd!

Spanje - Nederland
Kwartfinale WK (v)
11 augustus, 3.00 uur
Sky Stadium, Wellington (NZe)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Als we de resultaten van Spanje op recente internationale titeltoernooien onder de loep nemen, zitten daar nauwelijks serieuze uitschieters bij. Bij de afgelopen drie EK’s was de kwartfinale telkens het eindstation. Op het WK van 2015 kwam La Roja niet verder dan de groepsfase. Vier jaar later reikte Spanje tot de achtste finales. Die prestaties staan in schril contrast met die van Nederland. Maar sinds het EK van vorig jaar is de ploeg van bondscoach Jorge Vilda aan een opmars bezig. De Spaansen speelden tussen het EK en WK dertien interlands, waarvan er slechts één verloren ging. Ook aan dit wereldkampioenschap begon Spanje voortvarend met ruime zeges op Costa Rica (3-0) en Zambia (5-0). In de laatste poulewedstrijd tegen Japan was daar een onverwachte grote nederlaag tegen Japan (4-0). De twijfel werd in de achtste finale alweer weggenomen toen Zwitserland met 5-1 weggevaagd werd. De Nederlandse defensie is dus gewaarschuwd.

Als we de zevenklapper tegen het zwakke Vietnam buiten beschouwing laten, is het een beetje zuinigjes wat het Nederland Elftal laat zien. Regerend wereldkampioen de Verenigde Staten bleek tijdens dit WK totaal niet in vorm. Oranje had in het onderlinge duel misschien wel meer dan een punt moeten pakken. Tegen Portugal werd het een magere 1-0, en in de achtste finales volstonden twee goals tegen Zuid-Afrika, maar de echte overtuiging ontbrak. En dat is tegen dit Spanje wel nodig. Raken de Leeuwinnen op tijd in vorm? Wij vrezen van niet…

WEDTIP
Spanje wint met handicap -1 > 3,45

Waar kun je Spanje - Nederland op tv?

De WK-wedstrijd tussen Spanje en Nederland wordt in de nacht van donderdag op vrijdag om 3.00 uur uitgezonden op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?