Voorspelling Turkije - Portugal: verhit potje verwacht in Dortmund!

Het Signal Iduna Park in Dortmund, in de volksmond nog altijd het Westfalenstadion. Lees hier de voorspelling Frankrijk-Polen

Voorspelling Turkije - Portugal: verhit potje verwacht in Dortmund!

Het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund is zaterdag 22 juni het decor van wat op voorhand de meest verhitte wedstrijd uit de groepsfase zou kunnen worden. Met Turkije en Portugal tegenover elkaar is er in ieder geval voldoende temperament op en naast het veld en voor beide ploegen staat er natuurlijk veel op het spel. Wordt het een heet avondje in Dortmund?

Turkije - Portugal
Poule F EK 2024
22 juni 2024, 18.00 uur
Signal Iduna Park, Dortmund

WEDTIP

Ronaldo scoort, wint en beide teams scoren > 4.25

Portugal ontsnapte dinsdag in de eerste groepswedstrijd tegen Tsjechië. Invaller Fransisco Chico Conceicao redde in blessuretijd de meubelen. De oud-Ajacied stond koud twee minuten op het veld toen hij de verlossende 2-1 scoorde. Daarmee trad Chico in de voetsporen van zijn vader. Op het EK van 2000 in Nederland en België scoorde Sergio Conceicao drie keer voor Portugal. Chico voorkwam met zijn winnende treffer een valse start voor de titelkandidaat. Na een uur spelen was Tsjechië verrassend op voorsprong gekomen, waarna een eigen doelpunt van de Tsjechen Portugal weer op gelijke hoogte bracht. In de slotfase kregen beide ploegen enkele grote kansen, zo raakte Cristiano Ronaldo de paal, maar net toen een gelijkspel onafwendbaar leek te worden scoorde Conceicao.

Daarmee verzekerde Portugal zich al wel zo goed als voor de achtste finales. Met nog wedstrijden tegen Turkije en Georgië op het programma moet het wel heel raar lopen wil Portugal zich niet voor de tweede ronde kwalificeren. Ook Turkije won, maar voor de Turken is een plek in de tweede ronde dan weer niet vanzelfsprekend. De ploeg van Vincenzo Montella had een hele kluif aan Georgië en mocht de handen dichtknijpen met de 3-1 overwinning. Turkije maakte via Mert Müldür en Arda Güler twee prachtige doelpunten maar hield onder grote druk in de slotfase maar nét stand. In de slotseconde besliste Kerem Aktürkoglu de wedstrijd definitief. Hij pikte de bal op na een afgeslagen corner en kon in het lege doel scoren omdat de Georgische doelman mee naar voren was.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Bij Portugal stond Cristiano Ronaldo weer gewoon in de basis. Op het WK van 2022 stond de positie van de sterspeler ineens ter discussie. Toenmalig bondscoach Fernando Santos hield Ronaldo in de achtste en kwartfinale op de bank en gebruikte hem als invaller. Inmiddels is Roberto Martinez de Portugese keuzeheer en de oud-bondscoach van België deed in de kwalificatiereeks voor het EK gewoon weer een beroep op de speler van Al-Nasr en dus ook in de eerste wedstrijd in Duitsland. Daarmee verstevigde Ronaldo zijn record van meeste aantal gespeelde EK's. Met vijf had hij dat record al in handen, nu staat die teller op zes.

Voorspelling TOTO

39 jaar is hij inmiddels, en dat betekent dat Ronaldo op dit toernooi weer wat records voor het grijpen heeft. Die van oudste doelpuntenmaker op een EK bijvoorbeeld. Dat record is nu nog in handen van de Oostenrijker Ivica Vastic, die in 2008 38 jaar en 257 dagen oud was toen hij scoorde tegen Polen. We verwachten opnieuw een Portugal dat veel aan de bal gaat zijn en dus komen er geheid kansen voor Ronaldo. Zet de Portugese superster het record van oudste doelpuntenmaker op een EK zaterdag op 39 jaar en 138 dagen? In combinatie met winst en beide teams scoren levert het je ruim vier keer je inleg op!

WEDTIP

Ronaldo scoort, wint en beide teams scoren > 4.25

Waar kun je Turkije - Portugal zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep F tussen Turkije en Portugal begint zaterdagavond 22 juni om 18.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?