Voorspelling Vojvodina-Ajax: mag Ajax blijven hopen op de Europa League?

De TSC Arena in Backa Topola, waar Ajax speelt tegen Vojvodina

Met een zwaarbevochten 1-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd op zak reist Ajax af naar Servië voor de return tegen Vojvodina. De heenwedstrijd maakte duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is voor de nieuwe trainer Francesco Farioli, die ook in Servië nog niet kan beschikken over Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Lukt het Ajax de volgende voorronde te bereiken?

Vojvodina - Ajax
Voorronde Europa League
1 augustus 2024, 20.00 uur
TSC Arena, Backa Topola (Ser)

Beide internationals genoten na het EK van een welverdiende vakantie een keerden afgelopen week pas terug op het trainingsveld. Farioli concludeerde dat zowel Brobbey als Bergwijn nog niet wedstrijdfit zijn en liet de aanvallers thuis. Dat gold ook voor Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Silvano Vos en Owen Wijndal. Het kwartet werd teruggezet naar Jong Ajax en staat nadrukkelijk in de etalage voor verkoop. Wie wel het vliegtuig instapte was de voorlopige enige aanwinst: Bertrand Traoré. De aanvaller uit Burkina Faso ontbrak vorige week nog omdat zijn papierwerk nog niet helemaal in orde was. Farioli liet tijdens een persmoment daags voor de wedstrijd al weten dat er zeker een rol voor de teruggekeerde Traoré in het verschiet ligt tegen Vojvodina.

In de heenwedstrijd maakte Ajax in de eerste helft een goede indruk. Na een onwennig begin liepen de Amsterdammers over de Servische opponent heen maar vergaten zichzelf te belonen. Ajax schoot acht keer op doel in die eerste helft maar halverwege was de stand nog altijd 0-0. Na rust zakte de ploeg van Farioli ver terug en was de grootste kans zelfs voor de nummer vier van Servië: Aleksa Vukanovic schoot op de paal. Toen het geloof in een goed resultaat bijna weg was geëbd bezorgde invaller Branco van den Boomen Ajax vlak voor tijd alsnog de zege.

De eerste helft bevatte genoeg aanknopingspunten voor Farioli om op verder te bouwen. Hoewel Vojvodina natuurlijk alles behalve een tegenstander van formaat is, was Ajax in een lange fase voor rust oppermachtig in de eigen Johan Cruijff Arena. Iets wat vorig seizoen tegen vrijwel geen enkele tegenstander lukte. Bij vlagen werd er verzorgd voetbal gespeeld en regende het kansen. Het verval na rust was groot, en deed wel weer denken aan het Ajax van vorig seizoen. Ook toen zakten de Amsterdammers met regelmaat na rust ver terug. In Backa Topola krijgt Ajax te maken met extreme hitte. Als om 20.00 uur afgetrapt wordt is het nog altijd boven de 30 graden in de Servische stad.

Voorspelling TOTO

Vojvodina speelt normaal gesproken in het Karadordestadion in Novi Sad, maar dat stadion wordt verbouwd waardoor uitgeweken wordt naar Backa Topola. Het stadion is te klein om van een heksenketel te kunnen spreken, maar de ruim 4000 fanatieke Servische supporters zullen zich ongetwijfeld roeren. Het belooft in ieder geval een heet avondje te worden in de TSC Arena. Speelt Ajax zoals de eerste helft in Amsterdam, dan zien we geen enkele reden om niet aan te nemen dat de kans op deelname aan de Europa League blijft bestaan. We gaan voor een doelpuntrijke overwinning van Ajax.

WEDTIP
Ajax wint, beide teams scoren en meer dan 3,5 doelpunten > 4.20

Waar kun je Vojvodina-Ajax zien op tv?

ZIGGO heeft dit seizoen de uitzendrechten van alle Europese toernooien. De wedstrijd tussen Vojvodina en Ajax wordt dus op ZIGGO Sport uitgezonden. Je kunt het duel zien via kanaal 14 als je een abonnement bij ZIGGO hebt, of via de ZIGGO Go-app.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.