Assistent Robbemond nu hoofdtrainer bij Willem II

 

TILBURG – Reinier Robbemond is de nieuwe hoofdtrainer van Willem II. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat duurt tot de zomer van 2024, meldt de Tilburgse club uit de Keuken Kampioen Divisie.

De 50-jarige Robbemond was bij Willem II al assistent-trainer. Hij was volgens de club meteen een serieuze kandidaat voor het hoofdtrainerschap nadat in december Kevin Hofland moest vertrekken.

“Omdat we naast hem ook extern meerdere opties wilden verkennen, zijn we met enkele andere trainers in gesprek gegaan. Dat wist Reinier”, licht technisch directeur Teun Jacobs toe. “De keuze is na een zorgvuldig proces uiteindelijk op hem gevallen, omdat we vinden dat hij de juiste ervaring, persoonlijkheid en kwaliteiten bezit die het beste bij de huidige spelersgroep passen.”

In gesprek

Robbemond heeft vrijdagavond de leiding als Willem II het opneemt tegen Roda JC. Dat wordt een ontmoeting tussen de nummers 7 en 9 van de eerste divisie. De club is al in gesprek met een nieuwe assistent-trainer die de hoofdtrainer gaat ondersteunen.

“Toen ik vorig jaar als assistent-trainer terugkwam naar Willem II, heb ik aangegeven dat ik de ambitie had om op termijn wel weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. We voorzagen toen niet dat dat moment nu al zou komen”, zegt Robbemond, die eerder assistent-trainer bij PSV was en hoofdtrainer van De Graafschap.

ZET IN & WIN!