AZ na zege op Fortuna nog 2 punten achter koploper Feyenoord

TOTO nieuws

ALKMAAR – AZ heeft in de Eredivisie optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Feyenoord tegen Ajax (1-1). De Alkmaarders wonnen in eigen stadion met 3-1 van Fortuna Sittard en staan precies halverwege de competitie nog maar 2 punten achter op de koploper uit Rotterdam.

Dani de Wit opende al na ruim 3 minuten de score. De middenvelder kopte al vallend, op aangeven van de Deen Jens Odgaard, van dichtbij raak: 1-0.

AZ kon maar kort van die voorsprong genieten. Fortuna kwam in de 11e minuut langszij via Burak Yilmaz, die zijn 500e competitiewedstrijd als prof speelde. De 37-jarige Turkse spits benutte een strafschop, net als een week eerder tegen PSV (2-2). Voor Yilmaz betekende het zijn 250e doelpunt in de competitie, waarvan 233 op het hoogste niveau.

Blessure

De thuisploeg nam halverwege de eerste helft de leiding. Opnieuw had Odgaard een belangrijk aandeel in het doelpunt. De Spanjaard Ximo Navarro werkte de bal, na een voorzet van de Deen vanaf rechts, in eigen doel. Kort daarna viel De Wit uit met een blessure.

Angelis Pavlidis besliste het duel na rust. De spits reageerde goed op een voorzet van Yukinari Sugawara en gleed in de 56e minuut de 3-1 binnen.

Feyenoord

AZ haalde uit de drie duels na de winterstop 7 punten en is daarmee nu de grootste uitdager van Feyenoord. Komende woensdag wacht de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Zaterdag 18 februari staan Feyenoord en AZ tegenover elkaar in De Kuip.

Fortuna Sittard won dit jaar nog niet en blijft op de dertiende plek staan met 16 punten. Het elftal van de Spaanse coach Julio Velázquez staat 4 punten voor op nummer 17 FC Volendam. De nummers 17 en 18 van de Eredivisie degraderen rechtstreeks.

ZET IN & WIN!