AZ presenteert Australische doelman Ryan

 

ALKMAAR – Mathew Ryan is de nieuwe doelman van AZ. De dertigjarige keeper van de nationale ploeg van Australië komt over van FC Kopenhagen en heeft een contract ondertekend tot de zomer van 2024. De 79-voudig international is na Djordje Mihailovic de tweede winterse versterking van de club uit Alkmaar.

Ryan verdedigde het doel van Australië op het WK van Qatar. Hij speelde in Europa eerder voor Club Brugge, Valencia, RC Genk, Brighton & Hove Albion, Arsenal en Real Sociedad. Hij is nog niet speelgerechtigd. AZ heeft een werkvergunning voor hem aangevraagd.

“Je hoeft maar één keer naar de club en zijn geschiedenis te kijken om te zien dat het een goede en ambitieuze club is”, zegt Ryan op de website van AZ. “Er is veel om voor te spelen en ik droom ervan om samen met het team het hoogste van het hoogste te behalen.”

Volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts is Ryan de perfecte keeper voor AZ. “Hij heeft op verschillende niveaus laten zien dat hij goed is en was vanaf het begin onze topkandidaat. We zochten iemand die er direct staat als hij fit is. Dat is hij. Alles past wat dat betreft in het plaatje.”

Hobie Verhulst is op dit moment de eerste doelman van AZ.

ZET IN & WIN!