Baanwielrenners Terpstra en Havik leiders op slotdag zesdaagse

 

ROTTERDAM – De zesdaagse van Rotterdam gaat een spannende slotdag tegemoet. Baanwielrenners Yoeri Havik en Niki Terpstra gaan aan de leiding, maar staan na vijf dagen in punten (348) en ronden gelijk met de Belgen Lindsay De Vylder en Jules Hesters. Vincent Hoppezak en zijn Italiaanse partner Elia Viviani, die de dag waren begonnen als leiders, staan in dezelfde ronde en op 330 punten.

Havik en Terpstra waren zowel na de eerste als de tweede dag het beste koppel, maar moesten daarna de leiding afstaan aan De Vylder en Hesters. Daarna namen Hoppezak en Viviani de leiding.

De voorlaatste dag stond in het teken van het afscheid van Terpstra. De wegrenner, die ook op de baan uit de voeten kan, rijdt in Ahoy zijn laatste wedstrijd als beroepsrenner. Terpstra, die grote klassiekers als Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen op zijn naam schreef, kreeg met zijn familie een uitgebreide huldiging.

“Mooier dan vanavond wordt het niet”, zei Terpstra bij Ziggo Sport. “Het was heel speciaal, ook omdat de koers ook nog eens goed ging. Morgen weer serieus koersen en hopelijk hebben we een goede zondag.”

In de strijd om de Sprint Cup leidt wereldkampioen Harrie Lavreysen ook na de vijfde dag voor zijn trainingsmaat Jeffrey Hoogland.

ZET IN & WIN!