Barcelona-coach Xavi zou liefst meedoen tegen Real Madrid

TOTO nieuws

BARCELONA/MADRID – FC Barcelona gaat donderdag op bezoek bij Real Madrid voor de eerste van twee duels om een plaats in de finale van de Copa del Rey. Trainer Xavi is na twee nederlagen voorzichtig en schuift Real de favorietenrol toe. Het liefst zou hij zelf nog meedoen. “Ik ga altijd graag naar Bernabéu. Ik hou ervan om er te spelen, hun de bal af te pakken. Ik zou maar wat graag zelf op het middenveld plaatsnemen”, vertelde de oud-speler een dag voor het duel.

Maar Xavi (43) is inmiddels trainer en moet nu anderen het werk laten doen. “Nu zeg ik tegen mijn spelers dat ze moeten durven het initiatief te nemen. Omdat ik het zelf niet mag.” Barcelona won de laatste ‘Clásico’, zoals de onderlinge confrontaties door het leven gaan. Dat was in januari in de finale om de Spaanse Supercup, een duel dat in 3-1 eindigde.

Maar de afgelopen week verloor de ploeg van Xavi twee keer: eerst bij Manchester United, wat de uitschakeling in de Europa League betekende, en afgelopen zondag tegen het laag geklasseerde Almería in de competitie. “We moeten de knop omzetten, een andere mentaliteit tonen en deze wedstrijd is daar ideaal voor”, meldde Xavi. “Natuurlijk is Real een lastige tegenstander en zijn zij donderdag favoriet. Dat is omdat ze Spaans kampioen en de winnaar van de Champions League zijn. Met die Supercup of het resultaat in die wedstrijd heeft dit duel niets meer te maken. Dit is weer een nieuwe Clásico.”

ZET IN & WIN!