Home Begrippen Een “bet” plaatsen bij Toto

Een “bet” plaatsen bij Toto

Toto hanteert ook een aantal “bet” begrippen in de dagelijkse jargon. Denk aan een bet slip of voetbal bet. Toto.nl kan dan ook gezien worden als een betting website met betting games zoals wellicht bekend uit Groot Brittannië.

Om je op weg te helpen vind je hier de veelgestelde vragen met betrekking tot het begrip “bet”.

Wat is een bet?

Bet is het Engelse woord voor weddenschap. Het is een voorspelling op sportwedstrijden, waarbij Toto een quotering af geeft waartegen de spelers wordt uitbetaald als de weddenschap correct is voorspeld.

Hoe werkt een bet?

Je kiest zelf de wedstrijden van je weddenschap uit. Dit kan 1 wedstrijd zijn, maar dit kunnen er ook 9 zijn. Je kan ook zelf kiezen of je winst, verlies of gelijkspel voorspelt of dat je het aantal doelpunten voorspelt. Je kan zelfs bij de ene wedstrijd voorspellen dat een team wint en bij de andere wedstrijd hoeveel doelpunten er in de eerste helft worden gescoord. Het is niet mogelijk om meerdere wedopties van dezelfde wedstrijd in een weddenschap te combineren.

Hoe plaats ik een online bet?

Je maakt een account aan, je selecteert je weddenschap, je bepaalt je inleg en je kiest voor ‘Plaats weddenschap’. Je kan nu je inleg via iDeal betalen. Het is ook mogelijk om vooraf een bedrag in je account te storten en daarmee te spelen. Bij elke weddenschap boekt het systeem de door jou gekozen inleg van je saldo af.

Wat is een sure bet?

Een sure bet is het inzetten op alle mogelijke uitkomsten van een weddenschap, waardoor je altijd een of meerdere weddenschappen wint. Een bookmaker zal zijn quoteringen zodanig aanbieden dat je niet een sure bet kan plaatsen. Dit kan soms wel door je weddenschappen te verdelen over meerdere bookmakers en / of als er een promotie in het spel is.

Wat is een value bet?

Sommige spelers plaatsen de weddenschap niet op basis van wie zij denken dat er wint of verliest, maar zij maken een inschatting van de quoteringen voordat ze de quoteringen hebben gezien of door de bookmaker zijn vrijgegeven. Als de quoteringen hoger uitvallen dan de inschatting zijn zij waarde / value in de weddenschap. Op deze manier bepalen zij op welke wedstrijd zij een weddenschap afsluiten.

Wat is een system bet?

Als je meerdere wedstrijden kiest om een weddenschap te spelen, dan is het gebruikelijk om één weddenschap te voorspellen. Bij een systeem weddenschap maak je een combinatie van voorspellingen met de door jou gekozen wedstrijden. Bijvoorbeeld:

Je kiest 4 wedstrijden. In je speelformulier zie je dan boven de inleg ‘singles, doubles, triples en fourfold.’ Je kan er voor kiezen op elke wedstrijd los van elkaar te voorspellen. Dit zijn 4 weddenschappen. Je kan er voor kiezen alle mogelijke combinaties van 2 te voorspellen. Dit zijn 6 weddenschappen. Er zijn 4 combinaties van 3 mogelijk en 1 combinatie van 4.
Je kan per combinatie van 1, 2, 3 of 4 ook de inzet bepalen. Let op: systeem weddenschappen kunnen je winkansen spreiden, maar vragen ook meer inleg.

TOTO Klantenservice

Toto klantenservice - Toto

070-550 08 05 (gratis)

We zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 21.00 uur en in het weekend van 10.00 – 17.00 uur.

Liever via Social Media? Stuur een bericht via:
Facebook  |  Twitter | Livechat