Bekerzege van PSV op Sparta stemt Van Nistelrooij tevreden

TOTO nieuws

ROTTERDAM – Trainer Ruud van Nistelrooij heeft een goed gevoel overgehouden aan de bekerzege van PSV bij Sparta Rotterdam (2-1). “Want we hebben gewonnen en ons doel is dus bereikt”, zei hij.

PSV speelde een stuk beter dan zaterdag voor eigen publiek tegen Sparta (0-0) in de Eredivisie. “Al vond ik het verschil tussen de eerste en tweede helft nog te groot”, zei Van Nistelrooij. “In de tweede helft gaven we Sparta soms iets te veel het initiatief.”

Xavi Simons en Noni Madueke schoten PSV in de eerste helft op voorsprong. Sparta kwam pas een beetje in het spel voor nadat Arno Verschueren een fout van Joël Drommel had afgestraft. Drommel is voorlopig de eerste doelman van PSV in het bekertoernooi. In de overige competities is hij tweede keus achter Walter Benítez.

“Joël weet zelf ook dat hij fout zat”, zei Van Nistelrooij. “Hij moet of hard schreeuwen zodat Jarred Branthwaite wegblijft. Of hij moet die bal hard weg stompen. Maar vergeet niet dat hij ons in blessuretijd ook redt bij dat schot van Tobias Lauritsen. Dat was een prachtige redding. Vroeger bleef het wel eens langer zichtbaar als hij een foutje had gemaakt. Nu bleef hij zelfverzekerd. Daar is hij wel in gegroeid. Na die fout pakt hij drie ballen zonder enige twijfel. Hij ging gewoon door en bleef niet in die fout hangen.”

ZET IN & WIN!