België probeert op WK tegen Kroatië uitschakeling te voorkomen

Kroatië - België - TOTO

 

DOHA – België moet donderdag bij het WK de derde en laatste groepswedstrijd winnen om op eigen kracht de achtste finales te bereiken. Bij een nederlaag tegen Kroatië is het elftal van bondscoach Roberto Martínez sowieso uitgeschakeld en bij een gelijkspel kan België alleen nog door naar de volgende ronde als Marokko met hele ruime cijfers van het al uitgeschakelde Canada verliest.

Het is in Qatar voor de veelgeroemde ‘gouden generatie’ de laatste kans op succes. Bij het vorige WK in Rusland eindigde België als derde. Bij de EK’s van 2016 en 2021 strandden de Belgen in de kwartfinales.

Marokko is met 4 punten tweede in groep F en heeft tegen Canada een gelijkspel nodig om voor het eerst sinds 1986 de achtste finales te halen.

Groep E

Ook in groep E vallen donderdag de beslissingen. Spanje en Duitsland, de wereldkampioenen van 2010 en 2014, proberen ten koste van respectievelijk Japan en Costa Rica door te dringen tot de volgende ronde.

Oranje werkt om 15.00 uur (Nederlandse tijd) een besloten training af in aanloop naar de achtste finale van zaterdag tegen de Verenigde Staten.

ZET IN & WIN!