Berghuis laat zich zien op training van Oranje met reserves

Nederland - Verenigde Staten | TOTO

 

DOHA – Steven Berghuis heeft zich laten zien op de training van het Nederlands elftal. De speler van Ajax onderscheidde zich tijdens een partijspel tussen de reserves van het gewonnen duel met Qatar (2-0). Hij maakte een paar mooie doelpunten en bracht zijn medespelers met fraaie passes in stelling.

Oranje trainde woensdag met de reserves. De basisspelers van het laatste groepsduel met Qatar kregen rust. Berghuis begon het WK als basisspeler, naast Frenkie de Jong. Tegen Ecuador en Qatar viel hij na ruim een uur in voor Davy Klaassen, de meest aanvallende middenvelder van Oranje. Berghuis scoorde tegen Qatar, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege een handsbal van Cody Gakpo.

Berghuis strijdt voor een basisplaats voor het duel van zaterdag met de Verenigde Staten in de achtste finales. Maar Klaassen is in de laatste twee duels van Oranje belangrijk geweest. Hij bereidde tegen Ecuador en Qatar de openingstreffer van Cody Gakpo voor. Klaassen leverde ook een bijdrage aan de 2-0 van Frenkie de Jong tegen Qatar.

Davy Klaassen

“Ik denk dat de bondscoach voor mijn positie verschillende spelers heeft”, zei Klaassen nadat hij tot zijn eigen verrassing als ‘man van de wedstrijd’ van het duel met Qatar was verkozen. “Hij kijkt ook naar de tegenstander. Zo maakt hij uiteindelijk een keuze. Hij is daar heel duidelijk in. Dat is fijn, ook als je niet mag starten.”

Klaassen en Berghuis zijn niet de enige kandidaten voor de positie van aanvallende middenvelder bij Oranje. Cody Gakpo startte het eerste WK-duel met Senegal op die positie. Zo kon bondscoach Louis van Gaal voorin een plek vrijmaken voor Steven Bergwijn, die als basisspeler niet kon overtuigen tegen Senegal en Ecuador. Bergwijn kreeg geen speeltijd tegen Qatar, maar vormde in de WK-kwalificatie en groepsduels van de Nations League een sterk koppel met Depay.

ZET IN & WIN!