Bestuur Everton mijdt duel met Southampton wegens bedreigingen

TOTO nieuws

LIVERPOOL – Het bestuur van de Engelse voetbalclub Everton ontbreekt zaterdag op de tribune bij de competitiewedstrijd tegen Southampton. De reden is, zo meldt de club, een “reële en geloofwaardige bedreiging van hun veiligheid”. De dreiging zou komen van fans van de club die ontevreden zijn over de prestaties. Voorzitter Bill Kenwright en drie bestuurders volgen het advies op en zijn zaterdag niet aanwezig op Goodison Park.

“Na een grondige risicobeoordeling en in reactie op tastbare bedreigingen die de club heeft ontvangen en informatie die we hebben verzameld, is de bestuursleden van de club verteld dat ze de wedstrijd van vandaag niet mogen bijwonen”, liet een veiligheidsadviseur weten.

De afgelopen weken werden bestuursleden van Everton al onheus bejegend door aanhangers van de club, die achttiende staat in de Premier League. Een woordvoerder van de club uit Liverpool sprak van een “ongekende beslissing” voor Everton. “Nooit eerder heeft ons hele bestuur het bevel gekregen om een wedstrijd om veiligheidsredenen niet bij te wonen. Het is een dieptrieste dag voor Everton.”

Everton treft met Southampton de nummer laatst, het duel begint om 16.00 uur.

ZET IN & WIN!