Bondscoach Deschamps weet niet of Benzema naar WK-finale komt

TOTO nieuws

DOHA – Bondscoach Didier Deschamps weet niet of Karim Benzema naar Qatar komt om zondag de WK-finale van Frankrijk tegen Argentinië te bekijken. “Ik concentreer me nu vooral op mijn selectie”, zei Deschamps op de persconferentie. “Het is niet aan mij om iets te zeggen over geblesseerde spelers. Ik focus me op de finale.”

De 34-jarige Benzema liep vlak voor het WK een spierblessure op. Deschamps riep geen vervanger op voor de jongste winnaar van de Gouden Bal, de prijs voor de beste voetballer van de wereld. Daardoor kan hij in principe nog een beroep doen op de spits van Real Madrid. Maar afgaande op zijn uitspraken, is dat voor Deschamps geen optie.

Benzema heeft inmiddels de training weer hervat bij Real Madrid. Hij zorgde vrijdag voor speculaties met een raadselachtige boodschap op Instagram. “Het interesseert me niet”, schreef de aanvaller, zonder verdere uitleg. Olivier Giroud vervangt Benzema tijdens het WK in de spits bij Frankrijk. Hij heeft al vier keer gescoord, één doelpunt minder dan ploeggenoot Kylian Mbappé.

ZET IN & WIN!