Bondscoach Jonker leeft mee met geblesseerde Miedema

TOTO nieuws

ZEIST – Bondscoach Andries Jonker van de Nederlandse voetbalsters leeft mee met Vivianne Miedema. De spits van Oranje en Arsenal heeft een gescheurde kruisband in haar knie opgelopen en moet maandenlang revalideren. De kans is groot dat ze komende zomer ontbreekt op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Zowel Arsenal als de KNVB wil niets zeggen over de verwachtingen wat betreft de herstelperiode.

“Het is natuurlijk vreselijk nieuws”, aldus Jonker. “Allereerst voor Vivianne zelf, die de komende maanden zal moeten revalideren van deze zware blessure, maar ook voor Arsenal en het Nederlands voetbal. Vivianne is met 115 interlands en 95 goals van onschatbare waarde voor de Oranje Leeuwinnen. We wensen haar de komende maanden heel veel sterkte met de operatie en het herstel.”

Miedema (26) raakte vorige week geblesseerd in het Champions League-duel met Olympique Lyon. Ze werd afgelopen weekeinde medisch onderzocht. Haar Engelse club bracht maandag de diagnose naar buiten: een gescheurde voorste kruisband, iets waar normaal zes tot negen maanden herstel voor staat. Het WK begint op 20 juli.

Op het WK van 2019 haalde Oranje de finale. Het EK van afgelopen zomer in Engeland verliep teleurstellend voor de voetbalsters. Miedema miste een deel van het toernooi vanwege een coronabesmetting. Op het WK van komend jaar speelt de ploeg van Jonker in de groep tegen titelverdediger Verenigde Staten, Vietnam en een land dat uit de play-offs komt.

ZET IN & WIN!