Bondscoach Kroatië: Messi krijgt van ons geen ruimte

Argentinië - Kroatië | TOTO

 

DOHA – Bondscoach Zlatko Dalic van Kroatië richt zijn strijdplan voor de halve finale op het WK voetbal tegen Argentinië op Lionel Messi. “We zullen alle details over hoe we hem kunnen stoppen met de grootst mogelijke aandacht bestuderen”, zei hij in aanloop naar de confrontatie komende dinsdag.

“Hij loopt niet veel, hij wacht, en als hij de bal krijgt heeft hij kracht en energie. We moeten oppassen dat we hem niet te veel ruimte geven,” luidde de analyse van Dalic over de spits die dit toernooi al vier keer scoorde en vrijdag in de kwartfinale tegen Oranje de 1-0 voorbereidde en de strafschop voor 2-0 benutte. Messi scoorde ook in de beslissende penaltyreeks na de verlenging.

Kroatië won op het WK in de achtste finales na strafschoppen van Japan en schakelde in de kwartfinale Brazilië uit door eveneens de strafschoppen beter te nemen. “Als we onze prestatie van de wedstrijd in Brazilië herhalen, dan krijgt Messi niet de ruimte die hij nodig heeft”, aldus Dalic.

Op het WK van 2018 in Rusland troffen Kroatië en Argentinië elkaar in de groepsfase. De Kroaten, die later de finale verloren van Frankrijk, wonnen dat duel met 3-0. Aanvoerder Luka Modric maakte destijds een van de drie doelpunten.

ZET IN & WIN!