Bondscoach Polen verwijt Lewandowski niets

DOHA – De Poolse bondscoach Czeslaw Michniewicz zag zijn topschutter Robert Lewandowski een strafschop missen tegen Mexico, waardoor het WK-duel (0-0) in Qatar geen winnaar kreeg. De coach nam het op voor zijn aanvoerder. “Dit overkomt de beste voetballers”, zei Michniewicz, die de inzet van de normaal zo trefzekere aanvaller gestopt zag worden door de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa.

“Op de training heeft hij nog geoefend op penalty’s en toen miste hij er geen enkele”, vertelde Michniewicz. “Dit gebeurt nu eenmaal. Heel grote spelers hebben strafschoppen gemist. Socrates, Zico, Platini, Maradona …Dat is voetbal. Het is zo jammer voor Robert. Ik weet hoe graag hij wil scoren.”

Lewandowski, goed voor 76 treffers in 134 interlands, speelt in Qatar zijn tweede WK. Vier jaar geleden in Rusland kwam hij niet tot scoren. De aanvaller wilde het stadion zo snel mogelijk verlaten. “Nu gaan we ons voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Dat wordt een heel belangrijk duel voor ons”, zei de aanvaller, die hoopt in zijn vijfde WK-wedstrijd dan eindelijk tot scoren te komen, slechts.

ZET IN & WIN!