Bondscoach Van Gaal houdt tegen Qatar vast aan 5-3-2-systeem

N i e u w bericht, meer informatie na 3e alinea

DOHA – Het Nederlands elftal speelt dinsdag in de laatste groepswedstrijd op het WK tegen gastland Qatar opnieuw in een 5-3-2-opstelling. Bondscoach Louis van Gaal is na het zwakke optreden tegen Ecuador (1-1) niet van plan over te schakelen naar een ander systeem, zei hij tijdens een persconferentie in Doha.

“Qatar speelt ook in een 5-3-2-systeem. Dus je krijgt dan meer een schaakwedstrijd”, aldus Van Gaal. “Dat is niet altijd leuk om naar te kijken, maar het is wel een manier om verder te komen.”

Oranje creëerde op het doelpunt van Cody Gakpo na geen enkele echte doelkans tegen Ecuador. Vanaf de zijkanten, via vleugelverdedigers Denzel Dumfries en Daley Blind, kwamen geen voorzetten. “Daar gaan we verbeteringen in maken”, zei Van Gaal.

Anderhalf jaar nagedacht

Bij het WK van 2014 speelde Oranje onder leiding van de 71-jarige Amsterdammer ook 5-3-2. Op momenten dat het minder liep, wilde hij tijdens wedstrijden wel eens van systeem veranderen. Ook bij dit toernooi is dat een optie, maakte de trainer duidelijk. “Over dit systeem heb ik anderhalf jaar nagedacht. Het zou kunnen dat ik het aan ga passen, maar op dit moment zie ik daar niet de noodzaak van in.”

Het Nederlands elftal heeft na twee duels 4 punten en is bij een gelijkspel of overwinning op Qatar zeker van een plaats in de achtste finales.

ZET IN & WIN!