Bondscoach Van Gaal schat Ecuador toch hoger in dan Senegal

DOHA – Louis van Gaal is van mening veranderd over wie de sterkste tegenstander van Oranje is in de groepsfase op het WK. De bondscoach zei eerder dat dat Senegal was, maar donderdag schakelde hij over naar de komende tegenstander Ecuador.

“Zij zijn nog meer georganiseerd dan Senegal”, aldus Van Gaal. “En de spelers van Ecuador zijn gewiekster, slimmer. Dat maakt deze tegenstander voor mij moeilijker dan Senegal.”

Van Gaal analyseerde de voorbije dagen meerdere duels van Ecuador. “Ze hebben heel weinig verloren en krijgen ook weinig doelpunten tegen. Dat is heel knap”, zei de trainer. “Het is een fysieke en stabiele ploeg.”

Valencia

Met welke basisploeg Oranje tegen Senegal begint, liet Van Gaal in het midden. “Ecuador is een lastige tegenstander. Als ik ga vertellen wie er wel en niet starten, laat ik in mijn kaarten kijken. Ik weet de opstelling van Ecuador ook niet. Zo weet ik ook niet of Enner Valencia speelt. Dat scheelt een slok op een borrel voor ons.”

De 33-jarige aanvaller Valencia maakte in de openingswedstrijd van Ecuador tegen Qatar (2-0) beide doelpunten, waarna hij in de slotfase uitviel met een blessure. Hij lijkt tegen Oranje te kunnen spelen, maar bondscoach Gustavo Alfaro zei donderdag dat nog niet zeker te weten.

ZET IN & WIN!