Bondscoach Van Gaal slaat Verenigde Staten hoog aan als team

Nederland - Verenigde Staten | TOTO

 

DOHA – Louis van Gaal is onder de indruk van de nationale voetbalploeg van de Verenigde Staten, zaterdag de tegenstander van het Nederlands elftal in de achtste finales van het WK in Qatar. “Ik denk dat ze zich goed ontwikkeld hebben”, zei Van Gaal op een persconferentie. “Dat is typisch Amerikaans, denk ik. Dat de ontwikkeling snel gaat.”

“Ze hebben ook spelers die bij Europese topclubs spelen, dus het is logisch dat zij deze resultaten gaan behalen”, vervolgde de bondscoach. “Dat is een proces en misschien hadden ze dat in de VS niet verwacht. Als je ze ziet voetballen, dan vind ik het geen verrassing dat ze de poule hebben overleefd. Ik had dat ook wel verwacht.”

Van Gaal slaat de Amerikanen hoog aan. “Ik denk dat ze zelfs een van de beste teams van het toernooi hebben. Alles is goed op elkaar afgestemd. Het zal echt een lastige wedstrijd worden, maar het is ook niet onoverkomelijk voor ons om te winnen. Wij hebben ook een goed team. Althans, dat vind ik. De media in Nederland denken daar heel anders over. Maar dat was op het WK van 2014 ook zo. Ik ben dat wel gewend.”

“Het is niet zo dat ik de Verenigde Staten ga afdoen alsof ze niets voorstellen”, zei Van Gaal. “Ik vind juist dat zij een voorbeeld zijn van een goed team. Er zijn ook landen doorgegaan die geen goed team vormen, maar wel grote individuele kwaliteiten hebben.”

ZET IN & WIN!