Bondscoach Van Gaal ziet Depay het verschil maken

AL KHOR – Bondscoach Louis van Gaal sprak na het bereiken van de achtste finales op het WK lovende woorden over Memphis Depay. De aanvaller van FC Barcelona begon tegen Qatar (2-0) voor het eerst dit toernooi in de basis. De vorige twee duels, met Senegal (2-0) en Ecuador (1-1), moest Depay nog genoegen nemen met een rol als invaller omdat hij pas net hersteld is van een hamstringblessure.

Van Gaal vond Oranje tegen Qatar zorgvuldiger voetballen dan in de eerste twee wedstrijden. “Het verschil is ook dat Memphis meedoet”, zei Van Gaal. “Hij is toch betrokken bij de twee doelpunten. We moeten hem langzaam brengen.”

De bondscoach is blij dat hij de gok nam door Depay mee te nemen naar Qatar, hoewel de aanvaller bij het begin van het trainingskamp nog niet wedstrijdfit was. “Ik heb in dat opzicht zoveel op mijn visie moeten inleveren, door spelers te selecteren die niet fit waren”, aldus de 71-jarige Van Gaal. “Marten de Roon heeft de laatste tijd ook lang niet gevoetbald. Matthijs de Ligt was kort voor het WK geblesseerd. Al die problemen hebben we overwonnen. De fase dat het op dit toernooi om het ‘echie’ gaat, kunnen we met een positief gevoel ingaan.”

ZET IN & WIN!